CENSURA A LA XARXA
Internacional 14/12/2011

Rússia amenaça de regular internet davant l'ús de les xarxes socials per l'oposició

Un projecte de llei faculta el govern per bloquejar webs que difonguin "materials extremistes". L'anunci arriba després de les massives protestes contra el frau electoral i contra Putin

Afp
1 min
Protesta contra la detenció d'una activista feminista a Moscou / REUTERS

MoscouRússia "regularà" Internet per garantir la seguretat, ha anunciat Nikolai Patrushev, secretari del Consell de Seguretat, després de la mobilització sense precedents de l'oposició a través de les xarxes socials en protesta pel frau a les eleccions legislatives.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Rússia ha de regular la Internet d'una manera raonable com es fa als Estats Units, Xina i altres països", ha dit Patrushev en una entrevista al diari Argoumenty Fakty."No podem ignorar l'ús d'Internet pels criminals i grups terroristes", ha afegit.

El diari de negocis Vedomosti, ha destapat aquest dimecres un projecte de llei que obliga els operadors per bloquejar webs amb contingut il·legal com pornografia infantil o "materials extremistes". Les entitats de Drets Humans i les empreses del sector han reaccionat immediatament denunciant un intent de censura.

"Aquestes propostes es fan públiques després de les manifestacions massives a Moscou i en vigílies d'una nova protesta", convocada per al 24 de desembre, denuncia el cap de d'una ONG per als Drets Humans Lev Ponomarev.

Irina Levov, analista de l'Associació Russa de Comunicacions Electròniques, assegura que el projecte de llei que autoritza a un govern per bloquejar els llocs "extremistes" és "contrari a la Constitució, que prohibeix la censura i garanteix el dret a la lliure correspondència".

L'anunci de regulació de les xarxes, arriba després de les excepcionals protestes de dissabte, que van reunir entre 50.000 a 80.000 persones a Moscou per denunciar el frau massiu en les eleccions parlamentàries del 4 de desembre i exigir la dimissió de l'home fort del país, Vladimir Putin, al poder des de 2000.

stats