Publicitat
Publicitat

LÍBIA

Estats Units demana de forma secreta a l'Aràbia Saudita que presti ajuda militar a l'oposició Líbia

La Casa Blanca prefereix no involucrar-se directament en el conflicte i demana al rei saudí, que odia profundament a Gaddafi, que reforci als rebels, segons el diari britànic The Independent.

Estats Units prefereix no involucrar-se directament en el conflicte libi i per això hauria demanat ajuda a l'Aràbia Saudita perquè presti armes a l'oposició líbia, segons el diari britànic The Independent.

El règim saudita no ha respost encara a aquesta petició secreta de Washington, tot i que el rei Abdullah odia personalment al cap de l'Estat libi, Muammar al-Gaddafi.

L'Aràbia Saudita és l'únic aliat dels EUA situat estratègicament i en condicions de subministrar a les guerrilles líbies les armes que necessiten, una ajuda que permetria a Washington negar la seva implicació en el conflicte encara que es tractés d'armes nord-americanes pagades pels saudites.

Segons el corresponsal del diari i expert en Orient Mitjà, Robert Fisk, Riad ha rebut iinformació que les guerrilles que combaten Gaddafi necessiten coets antitancs i morters per resistir els atacs de les forces lleials al coronel, així com míssils terra-aire per enderrocar els seus caces.

Si amb aquesta ajuda encoberta l'oposició militar al règim pogués passar a l'ofensiva i atacar les places fortes de Gaddafi a l'oest de Líbia, disminuiria la pressió sobre Washington i la pròpia OTAN per l'establiment d'una zona d'exclusió aèria.


Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT