Publicitat
Publicitat

Primàries republicanes als EUA

Els electors republicans posen l'economia al centre

Tres de cada quatre es mostren preocupats per la conjuntura. Romney té més suport entre els catòlics i Santorum, entre els protestants, segons les enquestes a peu d'urna

Els electors republicans consideren que l'economia és el tema més important de la campanya en la cursa per a la designació del seu candidat a la Casa Blanca. En les últimes setmanes han aparegut altres debats de l'ideari conservador, des de la contracepció o l'avortament fins a l'oportunitat d'autoritzar les dones soldat a combatre al front o un possible atac contra l'Iran per aturar el seu programa nuclear. Però la majoria va apuntar a la política econòmica com l'element determinant a l'hora de decidir el seu vot el Superdimarts.

Les enquestes a peu d'urna apunten que Mitt Romney ha tingut més suport entre els electors de més edat, amb més poder adquisitiu i més formació acadèmica. Els més conservadors i els seguidors del Tea Party s'han decantat per Santorum. El primer té més suport entre els catòlics i Santòrum, tot i ser també catòlic, guanya entre els protestants.

A Ohio, amb una taxa d'atur del 7,7%, per sota de la mitjana nord-americana (8,3%), més de la meitat dels electors consideren l'economia el tema més important; una quarta part apunten al dèficit públic i tres de cada quatre es manifesten molt preocupats per la situació econòmica del país.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT