Publicitat
Publicitat

Grècia surt al carrer contra les mesures d'austeritat

Els ciutadans envolten el Parlament hores abans que es voti una moció de confiança al president Papandreu

Nombrosos ciutadans contraris a les mesures d'austeritat i al sistema polític del govern de Grècia s'han concentrat aquesta tarda davant el Parlament del seu país, on aquest vespre s'ha de votar una moció de confiança a l'executiu de Iorgos Papandreu.

Això fa que la policia es trobi en estat de màxima alerta per garantir la seguretat dels 300 diputats dels cinc partits parlamentaris i membres independents que votaran la moció. Els cossos de seguretat asseguren que estan "preparats per mantenir l'ordre" i ja han acordonat les rodalies parlamentàries.

Fa una setmana, en la tercera vaga general, hi van haver més de 40 detinguts a causa dels greus disturbis que es van produir.

A la plaça, una de les pancartes mostrava avui el signe de l'euro en forma de creu gammada amb fons blau, degotant sang i sota els noms de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy. A més, un grup de ciutadans d'Esparta, a 300 quilòmetres de la capital, va començar aquest cap de setmana una marxa a peu per arribar avui al Parlament d'Atenes i protestar contra "la venda de Grècia als estrangers".

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT