NOU PROJECTE D'HUMOR
Mèdia 17/02/2012

Joaquín Reyes torna als gags

L'equip de Muchachada nui i Museo Coconut prepara un nou programa basat altre cop en esquetxos. Amb Retorno a Lilifor, Neox torna a confiar en l'humor surrealista de la factoria de Joaquín Reyes.

Albert Castellví Roca
2 min
D'esquerra a dreta, Julián López, Ernesto Sevilla, Carlos Areces, Raúl Cimas i Joaquín Reyes, caracteritzats com a personatges del nou espai Retorno a Lilifor.

BARCELONA.Joaquín Reyes i tota la seva colla d'actors preparen un nou projecte que suposarà un retorn als orígens de la seva manera de fer humor. Després del pas per la sitcom amb Museo Coconut , Reyes i companyia ultimen ara Retorno a Lilifor , un espai de gags en la línia de Muchachada nui . "El nom és bastant aclaridor- explica a l'ARA Raúl Cimas, un dels actors que ha acompanyat Reyes des dels inicis i que també participarà en aquest nou espai, al costat d'Ernesto Sevilla, Julián López i Carlos Areces-. És un retorn als inicis, a La hora chanante i Muchachada nui . La veritat és que no pretenem innovar gaire".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La base, doncs, serà la de sempre: humor surrealista, situacions absurdes i personatges estrafolaris, entre els quals hi haurà versions sui generis i amb accent manxec -d'allà són, i així ho reivindiquen, els actors que formen el nucli principal de la companyia- de la cantant Lady Gaga o de l'escriptora J.K. Rowling, l'autora de la saga de Harry Potter.

Cimas assegura que els nous personatges solen néixer espontàniament: "No hi ha cap personatge que hagi sorgit amb la voluntat de donar-li continuïtat. Simplement el creem per a una peça concreta i, si surt bé, l'actor hi té feeling i li veiem un recorregut, fem nous esquetxos en què apareix". De fet, diu Cimas, aquesta manera de treballar "experimental" és la base del programa: "És la part bona (i la dolenta) de treballar amb l'humor absurd: fins al final, mai saps ben bé què passarà".

Llibertat creativa

Un any i mig després de l'estrena de Museo Coconut a Neox, la cadena del grup Antena 3 torna a confiar en la productora Hill Valley i el seu humor surrealista. L'equip d'actors, per la seva banda, confessa que se sent "molt còmode" a la cadena. "L'únic que ens preocupa és la llibertat creativa absoluta, i a Neox la tenim", assegura Raúl Cimas.

De fet, ara mateix la relació entre la cadena i l'equip que encapçala Joaquín Reyes no es limita només a aquest nou projecte: a l'estiu es va anunciar la renovació de Museo Coconut per a una tercera temporada, però aquests nous capítols encara estan pendents d'emissió. Això endarrerirà el debut de Retorno a Lilifor , ja que la previsió de la cadena és que abans s'emeti la nova temporada de la sitcom . "Treballem amb molta antelació", admet Cimas, que no tanca la porta a la possibilitat de rodar noves temporades de Museo Coconut . Segons ell, l'equip està satisfet del resultat de la sitcom , i "no hi cap decisió presa" sobre el seu futur. Simplement, diu, ara "es va plantejar aquest nou projecte" i van decidir tirar-lo endavant.

stats