Mitjans públics
Mèdia 04/03/2013

Més de 4.000 signatures per al mateniment de les delegacions territorials de TV3

La CCMA ha xifrat en 546.000 euros anuals l'estalvi derivat de la mesura

Ara
2 min
La xarxa recull signatures contra el tancament de delegacions de TVC

BarcelonaUna campanya a la xarxa per demanar al president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i al director de TV3, Eugeni Sallent, la "restitució" de les corresponsalies de Perpinyà, els Pirineus i les Terres de l'Ebre ha recollit fins aquest dilluns a la tarda més de 4.000 adhesions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La recollida de signatures –que segons el comitè d'empresa de TVC ha estat impulsada per "la ciutadania"– recorda que "TV3 ha esdevingut al llarg de la seva història una eina de cohesió social i cultural arreu dels territoris de parla catalana", i considera que amb el tancament d'aquestes delegacions els territoris "més extrems i despoblats" del país "perdran presència" a la televisió pública, la qual cosa pot afavorir el "centralisme informatiu". Per això, reclama el manteniment de les corresponsalies "per tal de garantir l'equilibri territorial informatiu, el rigor periodístic i la diversitat informativa".

Mentrestant, les protestes contra la rescissió dels acords amb les productores que cobrien aquests territoris continuen, i segons el comitè, aquest dilluns hi ha hagut concentracions de treballadors davant les delegacions de TVC a Girona, Lleida i Tarragona "per mostrar el seu rebuig a la decisió de la direcció de tancar les corresponsalies de Pirineus, Perpinyà i Terres de l'Ebre i als acomiadaments" que se'n derivaran.

Per la seva banda, la CCMA ha emès un comunicat en què valora en 546.000 euros anuals l'estalvi que comportarà aquesta mesura, una quantitat que se suma als 1.100.000 euros que va permetre estalviar el tancament de la resta de corresponsalies, anunciat al gener. Segons la Corporació, a més, els seus mitjans "garanteixen, amb els seus recursos, la informació de qualitat i de proximitat a tot el territori, un dels eixos bàsics del servei públic de comunicació que ofereixen als ciutadans". La CCMA remarca també que el seu objectiu és "garantir la sostenibilitat i la viabilitat del servei públic de comunicació i la qualitat de l'oferta audiovisual de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio".

stats