Mèdia 07/01/2013

Mor el periodista Enrique Meneses

Ha mort a Madrid als 83 anys

Efe
1 min
Enrique Meneses

MadridEl periodista Enrique Meneses Miniaty ha mort aquest diumenge a la nit a l'Hospital La Paz, de Madrid, als 83 anys.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El fotoperiodista, el primer a donar a conèixer la revolució cubana de Sierra Maestra, va néixer a Madrid el 21 d'octubre del 1929 i era fill del periodista Enrique Meneses Puertas, fundador de 'Cosmópolis' (1927) i governador civil de Segòvia amb el govern d'Alejandro Lerroux (1934-36).

Va viure a l'exili francès entre el 1936 i el 1944, on va patir l'ocupació alemanya, i va tornar a Espanya el 1945, després de passar un any a Portugal.

A Salamanca i a Madrid va estudiar dret, i el 1952 es va graduar en periodisme.

Es va iniciar molt jove en el món del periodisme. Va debutar el 1947 amb un reportatge sobre la mort del torero Manolete. Després, entre el 1949 i el 1950, va ser redactor de l'agència francesa Premsa Internacional.

Al llarg de la seva prolífera vida laboral, va treballar i col·laborar amb diverses agències i mitjans espanyols i internacionals ,com 'Paris Match', Ràdio Europa 1 de París, 'Blanco y Negro', 'Delta Press', 'Fotopress', TVE, 'Lookout', 'Cosmópolis', 'ABC Las Américas', 'Lui', 'Cosmopolitan', 'Videopress', 'Playboy', Ràdio Nacional d'Espanya, entre altres mitjans.

El maig del 2010 l'Associació de la Premsa de Segòvia li va lliurar el premi d'honor Cirilo Rodríguez per la seva trajectòria, i el gener següent l'Associació de la Premsa de Madrid li va concedir el Premi Rodríguez Santamaría.

stats