Mèdia 21/12/2011

El PP amenaça de tancar Televisió de Badalona si l'oposició no desbloqueja la renovació del consell d'administració

La regidora Maritxu Hervás demana que el govern municipal pugui gestionar les retallades per aconseguir salvar els mitjans públics

Acn
2 min

BadalonaEl govern en minoria del PP a Badalona (Barcelonès) amenaça de tancar la televisió i la radio municipals si l'oposició, i especialment PSC i ICV-EUiA, no desbloquegen la constitució del nou consell d'administració de Badalona Comunicació, l'empresa municipal que gestiona els mitjans públics. La junta general de la companyia no ha pogut aprovar la renovació de l'òrgan gestor perquè el suport de CiU als nomenaments del PP és insuficient.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La regidora responsable de Comunicació, Maritxu Hervás, adverteix que si el govern municipal no pot gestionar les retallades previstes a Badalona Comunicació, "probablement" el PP es podria veure abocat a tancar Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona. L'existència de la ràdio i televisió públiques de Badalona està en veritable perill si no es desbloqueja la renovació del nou consell d'administració, segons assegura el govern del PP. Per aprovar els nomenaments calen dos terços del plenari i, per tant, que o bé el PSC o bé ICV-EUiA se sumi a CiU i el PP per aprovar la constitució del nou consell.

Martixu Hervàs adverteix que la situació de "bloqueig polític al PP" pot abocar al tancament dels mitjans, tot i que la intenció del govern municipal és "mantenir oberta la tele i la ràdio, però refent el projecte perquè sigui viable". Segons Hervàs l'any vinent l'aportació de l'Ajuntament a Badalona Comunicació serà "sensiblement inferior" i "és necessari que el consell d'administració es renovi per mantenir la viabilitat de l'empresa".

La regidora de Comunicació diu que l'actual estructura de Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona és "inviable" i, per tant, el govern ha de poder prendre decisions respecte al seu futur i ha de tenir la "llibertat" de gestionar les retallades anunciades. "L'aportació de l'any vinent serà inferior i no hi haurà prou diners per fer front a les despeses que hi ha a dia d'avui", apunta.

El govern del PP apel·la, doncs, a la "responsabilitat" del PSC i d'ICV-EUiA per desbloquejar la situació, mentre que aquests partits demanen al govern un consell d'administració més reduït i amb menys pes polític. Davant l'enroc de les posicions, el PP enviarà la seva proposta al consell d'administració perquè faci d'àrbitre.

Paga de Nadal, ingressada

Malgrat l'escenari apocalíptic que planteja el PP per al pròxim any si no es resol aquesta situació, els treballadors de Badalona Comunicació han cobrat aquest mateix dimecres la paga extraordinària de Nadal, segons ha pogut saber l'ACN. Per al 2012, però, Hervàs no és tan optimista: "Si això no es desbloqueja, la televisió i la ràdio no és podran aguantar gaire temps".

stats