UNES DECLARACIONS EN L'ORIGEN DEL CONFLICTE
Mèdia 12/02/2011

Polèmica pel futur de la plantilla de TV3

Els comitès d'empresa i el president de la CCMA es van desmarcar ahir de les respostes de la consellera Anna Balletbò en una entrevista en què deia que "hi hauria d'haver un reajustament de plantilla" a TV3.

Laia Altarriba
2 min
Unes paraules d'Anna Balletbò han generat la protesta dels treballadors de TV3  (a la imatge), Catalunya Ràdio i la resta d'empreses de la CCMA.

BarcelonaUna entrevista a Anna Balletbò, consellera de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals(CCMA), ha encès els ànims a la plantilla de TV3 i Catalunya Ràdio, i el president del Consell de la CCMA, Enric Marín, va sortir ahir a defensar la situació actual per calmar la polèmica oberta. La mateixa Balletbò va respondre que no se l'havia entès.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les controvertides declaracions d'Anna Balletbò les va fer en una entrevista pel portal Comunicació21. Quan li van preguntar si "perillava la plantilla" de les empreses de la CCMA, la consellera responia: "De moment no es parla de cap ERO. Quan era al consell d'administració de RTVE vam passar d'11.000 a 6.000 persones. Ja està tot dit". I afegia més endavant: "Amb bona lògica hi hauria d'haver un reajustament de plantilla". I també: "Per poder mantenir el servei públic i l'estat del benestar, l'hem de racionalitzar. Si no el perdrem".

Davant d'aquestes declaracions, ahir divendres els comitès d'empresa i delegats de TV3, Catalunya Ràdio i la resta d'empreses de la CCMA van reunir-se i van enviar una nota conjunta al president de la Corporació com a protesta per les paraules de Balletbò i li demanaven que es posicionés. En la nota, lamentaven que les declaracions de la consellera generen "alarma i incertesa a les diferents plantilles en un moment en què les condicions laborals de tots els treballadors tenen retallades i congelació salarial".

Enric Marín se'n desmarca

Al cap d'una hora el mateix Enric Marín, el president, els responia amb una nota en què es desmarcava de Balletbò: "Les opinions expressades per la consellera no representen en cap cas el punt de vista col·legiat del consell de govern de la CCMA ni del seu president". I afegia que es tracta "d'un posicionament estrictament personal que tampoc reflecteix el contingut dels debats en matèria empresarial o estratègica duts a terme en el si del consell de govern". Marín aprofitava per recordar que "el compromís prioritari del consell de govern és vetllar pel manteniment i el reforçament del servei públic".

Poc després era Balletbò qui responia per aclarir les seves respostes a l'entrevista feta per Comunicació21: "No em reconec en el titular que diu que cal un reajustament de plantilla a la Corporació, potser no m'he explicat bé". I afegia: "Com queda palès a l'interior de l'entrevista, el que explico és que cal un reajustament de les feines, cosa que ja s'està fent amb l'aparició dels nous canals de la TDT". Balletbò també destacava: "Em manifesto defensora del servei públic i en conseqüència estic en contra de qualsevol cosa que pugui perjudicar aquest objectiu".

Anna Balletbò és consellera de la CCMA des del 2008 a proposta del PSC. Va ser diputada per aquest partit del 1979 al 2000.

stats