PREMSA
Mèdia 17/05/2012

Warren Buffet compra 63 diaris locals dels Estats Units per 111 milions d’euros

El magnat, que ha pagat al comptat, és el tercer home més ric del món segons la revista 'Forbes'

Efe
1 min

Nova YorkEl grup inversor del multimilionari Warren Buffett –Berkshire Hathaway– ha comprat aquest dijous un total de 63 diaris locals del grup Media General, que ha pagat amb 111 milions d'euros en efectiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En reiterades ocasions, el multimilionari nord-americà –és el tercer home més ric del món segons 'Forbes'– ha posat èmfasi en la importància dels mitjans locals. En una entrevista a la CNBC el febrer passat va parlar sobre el seu interès en aquest sector, encara que també va reflexionar sobre els problemes a què s'enfronta. "Aquests mitjans han estat regalant el seu producte a través d'internet a la vegada que el venien, i això no és un gran model de negoci", va assegurar aleshores.

"En pobles i ciutats on hi ha un fort sentiment de pertinença a la comunitat no hi ha cap institució més important que el diari local", ha dit aquest dijous Buffett, que el novembre passat ja va comprar 'The World Herald', un diari de la seva localitat natal, Omaha (Nebraska). També és propietari del 'Buffalo News' a l'estat de Nova York' i té una participació majoritària a 'The Washington Post'.

Segons els termes de l'acord, a més, el grup inversor de l'anomenat Oracle d'Omaha atorgarà a Media General un crèdit de 445 milions de dòlars (350 milions d'euros) a canvi de garanties per 4,6 milions d'accions d'aquest grup, de manera que Berkshire Hathaway tindrà una participació del 19,9% en l'empresa.

Les accions de mitjana general s'han disparat un 38,54% cap a la meitat de la sessió a Wall Street, mentre que els títols de classe A de Berkshire Hathaway han retrocedit un 0,33%.

stats