L'OFERTA MATINAL RADIOFÒNICA
Mèdia 23/01/2011

300.000 catalans escullen música i humor per despertar-se

RAC 105, Ràdio Flaixbac, iCat fm i COMRàdio proposen cada matí una oferta alternativa als magazins informatius per a qui es vulgui despertar amb companyia de la música, l'humor i la participació.

Albert Castellví
2 min
RAC, Catalunya

Barcelona.Vador Lladó és de 6 h a 10 h a RAC 105 .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sortir del llit a les sis del matí costa molt. Per ajudar a treure's la son de les orelles, algunes emissores de ràdio proposen una oferta basada sobretot en l'entreteniment. 300.000 catalans hi estan enganxats cada matí.

1. Vador Lladó

'El fricandó matiner'

Vador Lladó és el més veterà dels presentadors que, cada dia, desperten Catalunya. "Tinc la sensació que primer vaig començar a fer programes d'aquests i que després es va inventar la ràdio", bromeja. I és que des del 1995 es lleva de matinada, primer per anar a les emissores del grup Flaix i actualment a RAC 105, on condueix, des de fa cinc temporades, Fricandó matiner , que ell etiqueta com a " morning show ". De mitjana, cada dia el segueixen 129.000 oients (dades de l'última onada de l'EGM). Els ingredients per aconseguir aquesta audiència: humor, música, informació de servei i seccions "que juguen molt amb l'actualitat". I un públic de totes les edats: "Divendres ens va trucar una nena de 12 anys i la següent trucada va ser una senyora de 86!" 2. Carles Pérez

'El matí i la mare que el va parir'

Amb un nom de programa com aquest, és evident que als que el presenten no els agrada gaire haver de sortir del llit "cap a les cinc", com assegura el conductor de l'espai, Carles Pérez. Però per molt que estiguin adormits, a l'hora de parlar pel micròfon "s'ha de posar una altra cara". Fa quatre anys i mig que va posar-se al capdavant del despertador de Ràdio Flaixbac, i encara no s'hi ha acostumat. Pérez té molt clar que un programa que s'emet tan d'hora difícilment té oients que el segueixin de principi a fi: "Ens escolten una mitjana de 20 minuts i hem de procurar que en aquesta estona hi hagi una mica de tot". Però no es pot queixar: de mitjana ja té 137.000 oients, que el situen com el programa d'aquest perfil més seguit.

3. Jordi Tenas

'5 minuts+'

Jordi Tenas presenta des de dilluns passat el despertador d'iCat fm, que es basa molt en "l'oferta artística i de lleure, amb una música molt seleccionada, diferent de la que posen els altres, que fa de fil conductor". Els cinc minuts més que proposa el nom del programa no fan només referència a les poques ganes de llevar-se, sinó a la necessitat de donar-se una mica de temps perquè el dia "no sigui només anar de casa a la feina i de la feina a casa". Es dirigeix a un públic amb inquietuds culturals i, segons Tenas, "un oient que sent el 5 minuts+ s'aixeca sabent què passa al món, tenint una acurada selecció musical i coneixent les propostes culturals del país".

4. Llensa i Gelonch

'Com llevar-se'

Però no tot ha de ser música, i per això Ivan Llensa i David Gelonch proposen, a COMRàdio, un espai de participació. Malgrat l'horari intempestiu, Llensa assegura que reben moltes trucades, més des les que s'esperaven quan van començar, fa quatre anys. Entre els oients es barregen els que treballen de nit i els que s'acaben de llevar, i tots comparteixen les seves experiències sobre el tema del dia. Llensa creu que el programa "marca la diferència", ja que no utilitzen la música, i això ha ajudat a crear un "esperit de família" que es materialitza anualment en un dinar al qual han arribat a assistir uns "350 oients".

stats