TELEVISIÓ
Mèdia 04/04/2013

La ciència de Dani Jiménez tindrà programa propi al Super3

El divulgador estrena 'Dinàmiks' aquest dissabte al matí

Albert Castellví Roca
2 min
El físic i divulgador científic Dani Jiménez sorprendrà amb nous experiments a Dinàmiks, el nou programa del canal Super3. L'acompanyarà un esquelet que adoptarà la personalitat de científics il·lustres.

Barcelona.Ja fa temps que Dani Jiménez utilitza els platós de TV3 com a laboratori per als seus experiments -va fer-ho primer a El club i actualment a La partida -, però a partir d'ara els seus espectacles científics tindran un programa propi al Super3. L'espai, de 25 minuts de durada, s'anomenarà Dinàmiks i s'emetrà cada dissabte, des d'aquesta mateixa setmana, a les 10.20.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La base del format seran els experiments amb què Jiménez il·lustra principis científics a partir d'objectes i situacions quotidians i sempre d'una manera vistosa i sorprenent. Entre altres coses, al llarg dels 13 programes previstos per a aquesta primera temporada el físic fabricarà un coet casolà, transformarà un ou de gallina en una pilota capaç de botar i construirà un volcà que entrarà en erupció sobre la taula.

La directora de l'espai, Montse Narro, destaca que tots els experiments es podran recuperar a la web del programa, on es detallaran les instruccions per reproduir-los a casa. En aquest sentit, el director del canal Super3, Dani López, compara el Dinàmiks amb els programes de cuina, que "conviden l'espectador a preparar una recepta". "Nosaltres oferim receptes i convidem els nens que les facin, buscant sempre la precaució i intentant que siguin experiments aptes per a les edats a què ens adrecem", subratlla López. Segons ell "experimentar i descobrir" són alguns dels valors que el Super3 considera "prioritaris" per incloure als seus programes.

També ho és el fet de fomentar "la curiositat dels nens", i per aquest motiu Dinàmiks inclourà dues seccions més. D'una banda, La pregunta curiosa , en què Jiménez plantejarà interrogants relacionats amb temes quotidians però que poques vegades es qüestionen, com ara per què el sabó neteja o per què les crispetes exploten. Novament, els experiments seran claus per mostrar d'una manera clara la resposta a aquestes preguntes. L'altre espai que inclourà el programa serà El repte , en què el presentador demanarà als espectadors que resolguin situacions a priori impossibles, com fer entrar un ou dur en una ampolla o aixecar un glaçó amb un cordill.

Durant tot el programa, Dani Jiménez estarà acompanyat per un curiós col·laborador: un esquelet que es transformarà cada dia en un científic diferent, amb l'objectiu que els joves espectadors coneguin alguns dels personatges més il·lustres de la història de la ciència.

stats