Mèdia 06/03/2013

6 consells per abandonar Facebook sense picar-se els dits

El fundador de Facebook va reconèixer que la xarxa ja no interessa els joves com ho feia abans. El blog especialitzat en xarxes 'Mashable' dóna sis consells als que vulguin abandonar la xarxa social

Ara
2 min

BarcelonaMark Zucerberg, el fundador de Facebook, ho va dir ben clar en el seu informe anual del 2012 als seus inversors: "Creiem que alguns dels nostres usuaris, en especial els més joves, estan a l'última moda i busquen de manera activa altres productes similars o com a substituts de Facebook". Una afirmació que no amaga que cada cop els adolescents presten menys atenció a la seva xarxa i que la intenció de molts –si l'empresa no aconsegueix donar un gir a aquesta tendència– és donar-se de baixa per dedicar-se a altres xarxes socials que els semblen més atractives. Arran d'això, el blog 'Mashable' recomana tenir presents sis precaucions abans de tancar el compte a aquesta xarxa social.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Revisar les 'apps' que hi ha connectades. Hi ha un munt d'aplicacions i llocs web que obliguen a entrar-hi a través del nom d'usuari i contrasenya de Facebook. En eliminar el compte de Facebook es pot perde l'accés a aquests llocs també. Algunes aplicacions populars que utilitzen l'usuari de Facebook són Pinterest, Pandora, Foursquare, Spotify i Instagram. D'aquestes, n'hi ha algunes que permeten canviar la forma de connectar-s'hi, utilitzant l'adreça de correu electrònic o el Twitter. No obstant això, d'altres no permeten desvincular el compte de Facebook des de la mateixa aplicació, com Spotify.

2. Conservar l'activitat realitzada. Per als usuaris que volen eliminar tot l'historial de Facebook, però que encara volen tenir un registre de tot el que han fet a la xarxa, Facebook ha desenvolupat una manera fàcil de descarregar aquesta informació. Es pot anar a la 'Configuració' del compte, clicar a 'General' a la columna de l'esquerra i fer clic a 'Descarregar una còpia' de les dades de Facebook.

3. Preguntar l'aniversari als amics. Facebook s'ha convertit en un recurs mitjanament útil per saber els aniversaris dels amics. Per aquest motiu, 'Mashable' recomana preguntar als usuaris de la xarxa quin és el dia del seu aniversari abans de plegar de la comunitat de Zuckerberg.

4. Demanar informació de contacte. Abans d'eliminar el compte, cal assegurar-se que es tindrà una manera per estar en contacte amb els amics que es tenen a la xarxa.

5. Desar la informació de Facebook al núvol. Backupify.com és una gran manera d'emmagatzemar les dades de consum d'aplicacions web al núvol. Hi ha serveis disponibles, gratuïts i de pagament. Amb el gratuït es pot emmagatzemar 1 GB i amb el de pagament, fins a 25 GB.

6. Preparar la futura presència a la xarxa. Si es vol abandonar Facebook, cal assegurar-se que s'estarà prou actiu en altres plataformes socials. Cal ser-hi present per poder ser trobat per amics de veritat o per persones que puguin proposar-nos una feina, diu el blog.

stats