TELEVISIÓ A LA XARXA
Mèdia 14/06/2011

La ficció més jove és a 'El sótano'

Antena 3 ha posat en marxa El sótano , un nou espai web que vol donar a conèixer la tasca dels joves creadors audiovisuals. De moment acull tretze sèries, però la previsió és que la xifra vagi augmentant.

Albert Castellví Roca
2 min
Andrea Dueso es converteix en una jove skater a Las crónicas de Maia , una de les sèries que es poden trobar en l'espai per a nous creadors audiovisuals d'Antena 3.

Barcelona.Els soterranis d'Antena 3 no tenen res a veure amb la imatge rònega i fosca que s'acostuma a associar amb aquests espais. Ben al contrari, s'hi guarden les creacions de ficció més innovadores. Ara la cadena s'ha decidit a obrir les finestres d' El sótano per presentar tretze d'aquestes sèries, que es podran veure a través del portal www.antena3.com/elsotano o bé al programa La escalera del sótano , que emetrà Nitro els dimecres a mitjanit i que repassarà en 45 minuts el més destacat dels nous capítols de la setmana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El director de continguts multimèdia d'Antena 3, Francisco Sierra, destaca que la cadena "està buscant el talent que existeix però no es veu", ja que les produccions que inclou el portal són obra d'alumnes de centres de formació audiovisual o de petites productores que fins ara no havien aconseguit fer visibles les seves creacions. "Hi ha molta gent molt creativa que penja treballs a YouTube, però allò és un oceà, és molt difícil tenir-hi visibilitat", diu Sierra. Per això, afegeix, El sótano "posarà el focus sobre els joves que estan mostrant les seves produccions de ficció a través d'internet".

Aposta de futur

El projecte d' El sótano es planteja com una aposta de llarg recorregut, en molts sentits. Ho és, lògicament, per als productors, que confien a aconseguir a través d'aquest portal el reconeixement per part de l'audiència que fins ara, amb mitjans més precaris, no han pogut obtenir. Però també és una inversió de futur per a la cadena, que espera descobrir-hi noves perles que puguin arribar a convertir-se en actors, realitzadors o guionistes d'altres sèries de la cadena o, directament, en els nous èxits del prime time .

De moment, la iniciativa ha estat ben rebuda per part dels joves productors, i Sierra ja avança que en el futur l'oferta d' El sótano no es limitarà a les tretze sèries actuals. "En tenim sis o set més, però hem decidit esperar fins a l'estiu per estrenar-les. I al setembre n'hi tornarà a haver de noves, perquè hem rebut una allau de propostes".

stats