Mèdia 15/02/2012

Els treballadors de Catalunya Ràdio creuen que la nova llei de la CCMA la deixa "tocada de mort”

“Entregar la publicitat de la nostra emissora a mans privades és continuar l'afebliment de la ràdio pública catalana”, defensen

Ara
2 min

BarcelonaEl comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha mostrat la seva decepció perquè, finalment, CiU hagi tirat endavant amb el suport del PP la reforma de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que contempla reduir progressivament la publicitat de l'emissora, tendint a la desaparició. Al seu parer, amb aquesta mesura es “deixa tocada de mort Catalunya Ràdio”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Entregar la publicitat de la nostra emissora a mans privades és continuar l'afebliment de la ràdio pública catalana”, avaluen. Al seu parer, CiU i PP “han fet un pas endavant per afeblir un mitjà públic i afavorir els mitjans privats” i és “evident” que aquests són “els grans beneficiats" d’aquesta mesura. Els treballadors de TVC també es reuniran aquest dijous en assemblea general per valorar els efectes de la llei de la CCMA i la llei de pressupostos sobre el model de televisió pública.

També el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya han criticat la reforma de les lleis audiovisuals que ha aprovat el Parlament perquè "debiliten el servei públic de ràdio i televisió de Catalunya".

En un comunicat, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha denunciat que, "amb l'excusa de l'austeritat i l'eficàcia", s'ha aprovat una llei que suposa "la tornada al control governamental dels mitjans públics de la Generalitat i el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC)".

Per la seva banda, el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya ha manifestat la seva adhesió a la Plataforma en Defensa del Servei Públic de Ràdio i Televisió de Catalunya, i el seu president, Santiago Lapeira, ha defensat que "no és moment per debilitar el servei públic de ràdio i televisió, sinó d'enfortir-lo perquè sigui un instrument que ajudi a superar l'actual crisi econòmica".

El Col·legi de Periodistes ha reclamat als partits polítics que la reforma de la llei que afecta l'elecció dels membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) "no sigui una vegada més un repartiment de càrrecs entre persones afins".

En el cas de la llei que afecta el CAC, el Col·legi de Periodistes ha exigit que els seus membres "siguin elegits amb criteris de competència i professionalitat provada, i amb capacitat d'independència".

stats