Internacional 22/07/2013

Un terratrèmol a la Xina deixa almenys 54 morts i 300 ferits

Tretze municipis de la província de Gansu, al nord del país, han quedat aïllats, 380 edificis derruïts i l'electricitat i les comunicacions tallades. Es preveu que les fortes pluges empitjorin la situació.

Agències
1 min

PequínAlmenys 54 persones han mort i 296 han resultat ferides en un terratrèmol de magnitud 6,6 en l'escala de Richter a la província de Gansu, al nord de la Xina. El sisme s'ha produït a les 7.45 hora local (les 1.45 h d'aquest dilluns a Catalunya) a prop de la ciutat de Dingxi, a 20 quilòmetres de profunditat, segons el Centre de Control Sismològic de Gansu. El terratrèmol ha tingut sis rèpliques, la més forta de les quals ha arribat als 5,6 graus 90 minuts més tard, ha informat el Servei d'Estudis Geològics dels Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La majoria dels municipis de la muntanyosa província s'han vist afectats i tretze localitats segueixen aïllades. L'electricitat s'ha tallat així com internet i el servei de telefonia mòbil. 380 edificis han quedat en ruïnes i 5,600 han patit serioses destrosses, segons ha anunciat el govern municipal en el seu microblog.

Soldats de l'exèrcit, policia i més de 300 voluntaris s'han traslladat a la zona per fer front a la situació i atendre els afectats. Les imatges de les televisions locals mostren carreteres danyades a la vora dels rius i granges destrossades.

Les inundacions i el fang han empitjorat la situació, i hi ha prediccions de pluges fortes, la qual cosa posa a la zona en alerta a més despreniments de terra i inundacions.

L'oest de la Xina és una àrea d'una forta activitat sísmica per la proximitat a les plaques d'Euràsia i la Índia, que formen l'Himalaia. El 2010, un terratrèmol de 6,9 graus a la província de Quinghai, l'altiplà tibetà, va causar la mort de gairebé 2.700 persones, i al 2008 90.000 persones van morir a Sichuan en un dels sismes més devastadors del país.

stats