País Valencià 17/09/2013

El jutjat desestima la petició de la Fiscalia de reobrir el cas de l'accident de metro de València

El ministeri públic va justificar la seva petició dient que existien noves dades i testimonis sobre les causes del sinistre

Ara
1 min

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 21 de València ha desestimat la petició de la Fiscalia de reobrir el cas de l'accident de metro del 3 de juliol de 2006 en què van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides. La titular del jutjat considera que la petició no compleix amb els requisits legals.

Segons ha informat fa uns minuts el Tribunal Superior de Justícia valencià, la mateixa jutgessa que va arxivar el cas creu que el ministeri públic no ha aportat cap argument nou, tal i com exigeix la jurisprudència del Tribunal Suprem, per reobrir la causa. Amb tot, contra la resolució notificada avui a les parts es pot presentar un recurs en el termini de tres dies o un recurs d'apel·lació directament davant l'Audiència Provincial de València en els propers cinc dies.

La Fiscalia, per la seva banda, sí que va creure que existien noves dades i nous testimonis que devien ser presos en consideració i tenir-los en compte a l'hora de fer una nova investigació de les causes de l'accident. Per això, i després de rebre dos denúncies després de l'emissió del programa 'Salvados' de la Sexta, el ministeri públic va demanar al juliol reobrir el cas i fer una nova investigació.

stats