País Valencià 06/05/2013

El PSPV presenta "noves proves" a la fiscalia per reobrir la investigació de l'accident del metro

Els socialistes han sol·licitat al fiscal que investigui si alguns compareixents en la comissió d'investigació parlamentària van poder cometre un delicte de fals testimoni

Ara
1 min
La diputada Ana Barceló atén els mitjans de comunicació a les portes del TSJ valencià. / PSPV

ValènciaEl PSPV-PSOE ha presentat aquest dilluns una denúncia a la fiscalia, en la qual aporta "noves proves" sobre l'accident de metro ocorregut a València en 2006, sol·licitant al ministeri públic que s'obri una investigació per si en la comissió de les Corts Valencianes sobre el sinistre es va poder incórrer per part d'alguns compareixents en un presumpte delicte de fals testimoni. L'accident del metro va causar la mort de 43 persones i greus ferides en altres 47.

La denúncia ha estat registrada avui al Tribunal Superior de Justícia valencià. Allà, la presidenta del grup parlamentari socialista, Ana Barceló, i el diputat Francesc Signes han lliurat la documentació que podria acreditar el delicte de fals testimoni. Els diputats socialistes han adjuntat a la denúncia una còpia del programa Salvados, el "argumentari" que la consultora HM&Sanchis va elaborar sobre el mateix i les actes de la comissió d'investigació parlamentària.

La diputada Barceló ha explicat als mitjans de comunicació que va poder produir-se un delicte de fals testimoni d'acord a la modificació de l'article 502 del Codi Penal, que podria estar penat amb entre sis mesos i un any de presó. En aquest sentit, la presidenta del grup parlamentari socialista ha recordat que quan es va citar a les persones que van intervenir en la comissió de les Corts Valencianes sobre l'accident del metro s'advertia a tots ells de l'obligació de dir la veritat.

stats