Política 17/06/2011

Rubalcaba no creu que el 15-M acabi provocant "una fractura social"

El vicepresident espanyol diu que a la manifestació convocada per diumenge la policia actuarà "amb fermesa i prudència"

Joan Rusiñol
1 min

MadridDesprés dels fets d'aquesta setmana al Parlament, el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha llençat un missatge de calma a la ciutadania i ha negat que aquests moviments de protesta acabin en una "fractura social" pel rebuig que generen algunes actituds entre la població. Pel responsable del ministeri de l'Interior, l'accent s'ha de posar en com ha gestionat fins ara la Policia i la Guàrdia Civil les manifestacions de ciutadans indignats amb el sistema. Ha posat d'exemple com es van conduir les protestes davant del Parlament valencià durant el ple d'investidura de Francisco Camps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la compareixença posterior al consell de ministres, Rubalcaba també s'ha mostrat tranquil de cara a la manifestació que el moviment 15-M ha convocat a Madrid aquest diumenge. Assegura que les forces de seguretat espanyoles se seguiran movent, com fins ara, entre "la prudència i la fermesa".

Sobre els fets de Barcelona, ha assegurat que en cap moment la policia espanyola es va plantejar intervenir perquè aquesta és una competència de la Generalitat i que, en qualsevol cas, el ministeri de l'Interior està a disposició del que reclami el conseller Felip Puig. A més, ha recordat que a Catalunya la Policia i la Guàrdia Civil tenen pocs efectius per desenvolupar unes funcions molt precises.

Rubalcaba, però, admet que els greus incidents "no donen bona imatge d'Espanya" però nega que això influeixi en la percepció que els mercats financers tenen de l'economia espanyola.

stats