Política 05/05/2011

Blanco, sobre el CIS: "Som en una bona pista d'enlairament"

El número 2 del PSOE està convençut que els socialistes podran governar a Castella-la Manxa i Extremadura per l'elevat nombre d'indecisos

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl vicesecretari general del PSOE, José Blanco, no té cap dubte que els socialistes seran capaços de capgirar les enquestes, com la que avui ha fet pública el CIS i que augura un mal resultat global per als socialistes. "Som en una bona pista d'enlairament", afirma Blanco. Ho justifica per l'elevat nombre de votants que han decidit anar a les urnes però que encara no saben a qui votaran. Per Blanco, aquests ciutadans responen a un perfil de votant tradicionalment socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens han marcat unes expectatives tan baixes que qualsevol resultat serà bo" ha ironitzat Blanco, que ha rebatut la possibilitat de perdre el govern d'Extremadura. Ha avançat que les seves enquestes els fan estar tranquils. Segons el CIS, el pacte amb Esquerra Unida els permetria governar sense problemes.

Els socialistes creuen que han aconseguit fer forat a l'estratègia del PP, que volia convertir el 22-M en un plebiscit sobre Zapatero. Per això, Blanco ha alertat que la majoria de les entrevistes que serveixen de base al baròmetre del CIS estan fetes abans del dia 2 d'abril, quan el president del govern espanyol va anunciar que no optaria a la reelecció.

stats