Política 16/10/2014

Més de tres-cents escriptors signen un manifest a favor de la consulta i la independència

Entre els signants hi figuren personalitats com Albert Sánchez-Piñol, Patrícia Gabancho, Josep Maria Ballarín, Maria de la Pau Janer, Isabel-Clara Simó o Ramon Folch

Núria Orriols
1 min

BarcelonaProp de tres-cents cinquanta escriptors i professionals dedicats al món de la cultura han presentat aquest dijous, a la Biblioteca de Catalunya, un manifest a favor de la consulta i la independència. Amb el lema "Diem Sí" destacats noms de la literatura catalana, com Albert Sánchez-Piñol, Josep.M Espinàs o Bel Olid, han fet una crida a anar a votar el 9-N i a dipositar un vot afirmatiu a favor de la independència. Per ells votar és la "millor solució" a la situació política actual i la construcció del nou estat és "l'oportunitat de fer-ho tot molt millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el manifest asseguren que formen part d'una "gran majoria" de catalans que volen decidir el futur del país i que consideren "útil" fer-ho públic per "reforçar les urnes" davant dels que "de forma molt pesada" no ho permeten —en referència al govern espanyol.

A l'acte hi han participat els escriptors Josep M. Espinàs, Oriol Izquierdo, Sílvia Bel, Bel Olid i Albert Sánchez Piñol, que han explicat les seves raons per signar el manifest. Tot i la renúncia a la consulta tal com estava plantejada en un primer moment i admetre "cert debat" entre els signants sobre el nou 9-N, els escriptors presents han animat a anar a les urnes a votar.

Per la seva banda, la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, que ha donat suport als signants com a representant de la campanya "Ara és l'Hora", ha agraït als escriptors la seva aportació en la "construcció del nou estat" i ha fet una crida a la participació el proper 9 de novembre "malgrat no sigui la forma perfecta d'anar a les urnes que havíem imaginat".

stats