Política 15/06/2013

Forcadell rebat a Duran que la consulta del 2014 és inajornable perquè és el que vol la majoria del poble

La presidenta de l'ANC elogia el perfil democràtic del govern el Regne Unit, que ha donat competències a Escòcia per fer el referèndum sobre la independència

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha defensat aquest dissabte que la consulta sobre la independència de Catalunya el 2014 no pot retardar-se. Així ha respost al líder d'UDC, Josep Antoni Duran, que va demanar "no tenir pressa" i esperar que millori l'actual escenari socioeconòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell ha rebatut Duran i ha assegurat que el referèndum no pot ajornar-se perquè és el que vol "la majoria del poble català", i ha instat el Govern de CiU a escoltar aquest clam.

Sobre el paper del govern espanyol en tot el procés, la presidenta de l'ANC ha criticat que Espanya s'ha destapat com un país "no democràtic" i ha contraposat l'actitud del PP amb la de l'executiu del Regne Unit.

El govern de David Cameron ha transferit a Escòcia la competència per organitzar el referèndum, un gest que l'executiu espanyol nega a Catalunya. "El que volem és que es transfereixi aquesta competència com al seu dia se'n van transferir d'altres per crear, per exemple, el cos de Mossos d'Esquadra", ha explicat Forcadell.

stats