Política 26/04/2015

Aguirre va pel seu compte i pica l’ullet a Aznar i a C’s

J.r.
2 min
Esperanza Aguirre en un acte de campanya amb els membres de la seva candidatura a l’alcaldia.

MadridSi un territori servirà de termòmetre a la dreta espanyola la nit del 24 de maig és Madrid. L’examen no només és per a Mariano Rajoy sinó per a la presidenta del PP a la Comunitat i candidata a l’alcaldia, Esperanza Aguirre. Per això, poc entusiasta de seguir el guió marcat pel marianisme, ha optat per fer una campanya electoral amb un marcat segell personal, allunyada de la consigna de centrar els missatges en l’economia i l’experiència de govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre ha optat per buscar el cos a cos ideològic amb els seus rivals de l’esquerra, especialment amb Ahora Madrid, la candidatura que agrupa Podem i Guanyem. Ha deixat clara la seva oposició a la modificació puntual de la llei de l’avortament i ja ha anunciat que José María Aznar li farà costat en un acte el dia 13. L’expresident espanyol també apareixerà, si no hi ha canvis, a la Rioja, l’Aragó i Castella i Lleó, on té bona amistat amb els candidats autonòmics.

Repensar el partit

Mentre Carlos Floriano, director de la campanya, demanava -amb poc èxit- al PP que deixés d’especular amb els pactes amb Ciutadans fins després dels comicis, Aguirre no para de festejar el partit d’Albert Rivera. El seu número dos a la llista, Íñigo Henríquez de Luna, ha anat més enllà i ha instat els populars a “reflexionar” sobre l’auge de C’s amb l’objectiu, ha dit, que “en el futur hi pugui haver una gran formació de centredreta” que agrupi tot l’electorat que ara es fragmentarà.

De fet, qui s’ha convertit en la nova mà dreta de la presidenta del PP madrileny -fins ara ho era Ignacio González, a punt de deixar, obligat, la primera línia política- admet que els ha arribat l’hora de “reinventar-se” per adaptar-se a un nou escenari sense majories absolutes.

Segons la recent enquesta de Mediaset, la dreta es quedaria en 23 o 24 escons a l’Ajuntament, per sota dels 29 de la majoria absoluta. “A partir d’ara s’ha de fer una política d’acord, de consens, de concert”, afirma Henríquez de Luna, donant per fet que pilotarà la reinvenció qui fins ara ha liderat el partit a Madrid, tocat de ple per la corrupció.

stats