Política 21/02/2012

L'Ajuntament de Sant Pol penja la bandera espanyola tal com li exigia la delegada del govern de l'Estat

Una sentència del TSJC obligava el consistori a complir la llei vigent de banderes

Acn
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha acabat penjant aquest dimarts la bandera espanyola i ha fet cas, així, de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'obligava a complir la llei de banderes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa de la localitat, Montserrat Garrido (CiU), ha comunicat aquest dimarts a la delegació del govern espanyol a Catalunya la restitució de la bandera i detalla que s'ha penjat tant a la façana de l'Ajuntament com a la sala de plens. Diumenge passat es va celebrar un acte simbòlic a Sant Pol per rebutjar "la imposició de símbols", fet que la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, María Llanos de Luna, va titllar d'"ultratge". La delegada va donar les instruccions pertinents a l'advocacia de l'Estat per "iniciar les accions legals que procedeixin amb la finalitat d'exigir responsabilitats de tot ordre tant als impulsors d'aquesta acció com als qui han consentit els fets". Llanos de Luna va criticar també que durant l'acte es pengés l'estelada, "una bandera il·legal i inconstitucional".

La sentència del TSJC que obligava el consistori a complir amb la llei de banderes va arribar al mes de gener després de la denúncia que va presentar un exregidor, l'independent Enrique Abad, perquè al balcó només hi onejaven la senyera i la bandera del municipi.

stats