SÀHARA OCCIDENTAL
Política 02/12/2010

Bono envia a comissaria uns activistes prosaharauis

El president del Congrés vol que s'investigui "si han comès algun delicte". Entre els crítics s'hi troba l'actor Willy Toledo

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del Congrés, José Bono, ha actuat aquest matí de forma contundent contra uns activistes que han interromput una sessió de la cambra aixecant-se a la tribuna i cridant a favor del Sàhara mentre els diputats votaven les iniciatives d'avui. L'actor Willy Toledo es trobava entre els crítics, que clamaven consignes com "El Sàhara no es rendeix!", "Espanya atén, el Sàhara no es ven!" o "Llibertat!". Aquestes proclames han estat tallades ràpidament per Bono, que ha demanat a la policia que prengués el nom i les dades dels activistes i se'ls endugués a la comissaria "per si han comès algun delicte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop desallotjats, la sessió ha seguit amb les votacions que faltaven, entre les quals hi havia una moció d'IU-ICV en què es condemnen els "actes violents" durant el desmantellament del campament d'Al-Aaiun per part del Marroc. El text és similar a l'aprovat ja pel Senat i pel Parlament Europeu i ha gaudit del suport de tots els grups, després que el PSOE hagi proposat un text alternatiu en què s'omet la condemna expressa al Marroc.

stats