Política 24/02/2016

Albano Dante Fachin avisa Iglesias que l'executiva de Podem s'ha de decidir "des de Catalunya"

"El candidat de Pablo Iglesias ha de ser aquell que triï la gent que està a Catalunya", adverteix l'aspirant a la secretaria general de la formació

Sara González
2 min
Albano Dante Fachin, a la roda de premsa d'aquest dimecres.

Barcelona'Ho Podem tot'. Amb aquest lema, Albano Dante Fachin dóna el tret de sortida oficialment a la cursa per obtenir el control de Podem a Catalunya. Ho fa flanquejat per alguns càrrecs electes del territori i llançant una advertència a la direcció estatal: tot allò que faci el partit s'ha de "decidir des de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fachin nega que aquest sigui l'inici de la seva campanya a les primàries, però ja té fins i tot una data per presentar el projecte organitzatiu final: el 8 d'abril. Segons ha explicat el diputat de Catalunya Sí que es Pot en un acte a la sala Ivanow de Barcelona, la seva intenció és fer entrar en ebullició els cercles per encarar amb força el debat per construir un partit "fort" però també per a la construcció del nou subjecte polític que Ada Colau ha posat sobre la taula. Ha defensat, però, que tot allò que es faci a Podem Catalunya s'ha de decidir "des de Catalunya" per ser coherents amb el principi de "plurinacionalitat" que defensa la formació lila i s'ha de fer "deixant enrere" els tics de la vella política.

"El candidat de Pablo Iglesias ha de ser aquell que triï la gent que està a Catalunya", ha sentenciat, conscient que des de la direcció estatal s'està treballant per bastir una candidatura alternativa a la seva. Fachin ha advertit, en aquest sentit, que si es parla de noms i de llistes abans de fer el debat, Podem acabarà sent "com els barons" de partits com PP i PSOE.

Un equip "fort i cohesionat"

"Un Podem Catalunya plural on es debati i es recullin les diferents sensibilitats territorials". Aquest és el leitmotiv del projecte que ha presentat Fachin, que considera que Podem ha de construir un equip "fort i cohesionat" després de mesos sotmès a una estructura provisional arran de la dimissió de Gemma Ubasart després dels mals resultats electorals de Catalunya Sí que es Pot el 27-S.

El calendari fixat per la candidatura de Fachin és recollir propostes fins al 20 de març, votar-les entre el 29 i el 31 de març i presentar definitivament el projecte el 8 d'abril.

stats