Política 17/10/2017

Albiol diu que Cuixart i Sànchez no són presos polítics perquè "no són polítics"

Demana a Trapero que "faci un pas al costat" perquè està minant la "credibilitat" dels Mossos

Marc Toro
2 min
El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, en una roda de premsa ahir a la cambra catalana per valorar els resultats del seu partit a Catalunya el 26-J.

BarcelonaEl líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha negat aquest dimarts que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart siguin presos polítics i ho ha argumentat així: "Primer, perquè a Espanya i Catalunya no hi ha presos polítics, i segon, perquè ni el president de l'ANC ni el d'Òmnium són polítics". En roda de premsa al Parlament, el popular ha insistit que a Espanya no es reprimeix les persones per "les seves idees", i ha afegit que l'únic que ha fet la justícia és actuar sobre uns "fets molt greus".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ells es creien representants de veritat i legalitat i que podien fer el que els donés la gana", ha dit en referència a Sànchez i Cuixart, i ha recordat que no es pot "obstaculitzar la justícia", com, al seu parer, van fer els líders de l'ANC i Òmnium davant la conselleria d'Economia. La seva entrada a presó, ha dit Albiol, és un "exemple per al conjunt de la societat". "Ningú està per sobre de la llei ni del bé i del mal". Albiol ja va dir aquest dilluns en un tuit que "l'estat de dret acaba posant cadascú al seu lloc".

D'altra banda, el líder del PP a Catalunya ha considerat que és "del tot necessari i urgent" que Josep Lluís Trapero "faci un pas al costat" com a major dels Mossos mentre no es resol la seva situació jurídica, i ho ha argumentat dient que està posant en qüestió la "imatge" i la "credibilitat" de la policia catalana. El líder del PP ha dit que defensa la "presumpció d'innocència" de Trapero, però ha qualificat d"insostenible" la seva situació al capdavant dels Mossos: "Entenem que el cos no pot estar dirigit per una persona a la qual s'ha retirat el passaport i que s'ha de presentar cada quinze dies davant del jutge". Al seu parer la decisió de Trapero d'abandonar el càrrec, encara que fos temporalment, l'hauria de prendre ell mateix o el conseller d'Interior, Joaquim Forn.

El PP a Catalunya també ha demanat aquest dimarts la compareixença al Parlament dels vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i del conseller d'Empresa, Santi Vila, perquè donin explicacions sobre "la fuga i el degoteig diari" d'empreses que "marxen" de Catalunya. "En qualsevol societat moderna, els responsables de finances i empreses haurien de donar explicacions", ha argumentat Albiol.

stats