Política 04/06/2015

Alfonso Rus renuncia com a candidat del PP a l'Ajuntament de Xàtiva

L'alcalde en funcions està suspès de militància a causa d'un presumpte cas de corrupció relacionat amb una empresa de la Diputació de València

Agències
2 min
Alfonso Rus, president de la Diputació de València, en una imatge d'arxiu /EFE

ValènciaL'alcalde de Xàtiva (Costera) en funcions i president de la Diputació de València en funcions, Alfonso Rus, ha renunciat a ser candidat de la llista del PP, "així com de les obligacions derivades d'aquesta condició". Així ho recull l'acta de la junta electoral de Xàtiva, amb data d'aquest dijous. Segons sembla, no hi ha cap altre membre de la candidatura del PP que hagi renunciat a l'acta de regidor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rus va encapçalar la candidatura del PP a Xàtiva tot i estar suspès de militància al PP des del passat 2 de maig, arran de les informacions publicades als mitjans sobre l'anomenat cas Imelsa i les gravacions en què suposadament surt comptant bitllets. En diverses compareixences i declaracions públiques ha negat que sigui la seva veu i ha insinuat que era un complot des de dins del mateix PP per apartar-lo.

Així, tot i estar suspès de militància, Rus va poder encapçalar la llista com a independent: si el PP no volia que fos candidat, només tenia l'opció de retirar la candidatura sencera.

El PP d'Alfonso Rus, que governava amb majoria absoluta des de 1995, va perdre 6 regidors, situant-se com a tercera força al consistori. El PSPV-PSOE va obtenir 7 regidors i EUPV 5. Compromís, amb 3 representants, i C's amb 1 completen l'Ajuntament. Alfonso Rus també va ser apartat de la presidència del partit a la demarcació de València però continua com a president de la Diputació de València, amb les funcions delegades de manera temporal en el seu vicepresident.

Els socialistes demanen més explicacions

El candidat del PSPV a l'alcaldia, Roger Cerdà, ha assenyalat a Europa Press que es tracta d'una "mort anunciada" i que Rus no tenia "més sortida" que aquesta. Tot i que ha dit que respecta la seva decisió, considera que hauria d'haver donat alguna "mínima" explicació als votants que li han donat suport durant 20 anys.

stats