Política 27/02/2015

Alfred Bosch: "No tinc cap inconvenient amb la llista unitària al Congrés, però ja l'hi comentaré a Duran"

L'alcaldable d'ERC a Barcelona assegura en una entrevista a Catalunya Ràdio que els republicans estan "encantats que tothom els festegi" per pactar a les municipals

Ara
2 min
L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch / ACN

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés i alcaldable a Barcelona, Alfred Bosch, assegura que la formació a la qual representa "no té cap inconvenient" a forjar una llista unitària per concórrer a les pròximes eleccions al Congrés. Tot i això, ha deixat entreveure que ells no són el principal escull. "L'hi comentaré a Duran, a veure què li sembla", ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha defensat que a l'estat espanyol els partits sobiranistes han de ser "capaços de defensar el procés d'independència d'una forma més cohesionada", i que per això des d'ERC estan "tibant tant com poden".

L'alcaldable republicà ha defensat que la paraula 'independència' ha de sortir al programa de les eleccions del 27-S de tots els partits sobiranistes i ha assegurat que està convençut que hi haurà acord amb la resta de formacions. "La millor fórmula és ser molt discrets", ha advertit.

Bosch ha assenyalat que l'estat espanyol no està fent altra cosa que "expulsar" Catalunya de l'estat espanyol amb accions com la suspensió del jutge Santi Vidal o la decisió del TC de tombar el 9-N. "No ens hi volen, no volen que votem", ha etzibat.

L'alcaldable d'ERC a Barcelona també ha fet referència a l'escenari postelectoral que es pot donar a la ciutat després de les municipals i ha dit que se sent satisfet pel fet que tant des de CiU com des de Barcelona en Comú no excloguin un pacte amb els republicans. "Estem encantats que ens festegi tothom", ha dit. I ha afegit que aquesta voluntat d'entesa ha de servir per promoure "acords amplis" a la ciutat.

stats