BARÒMETRE DEL CIS
Política 02/08/2013

Alfred Bosch ja és el segon polític més valorat pels espanyols

El líder d'ERC obté una nota de 3,83 al CIS, només superat per Rosa Díez, mentre que Duran i Lleida es queda només amb un 2,96

Ara
2 min
Alfred Bosch li regala un exemplar de Victus al ministre Wert

MadridEl líder d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ja és el segon polític més valorat pels espanyols, segons el baròmetre del CIS de juliol. L'enquesta no aprova ningú, però el diputat republicà és dels que surt més ben parat, amb un 3,83 de mitjana, només superat per la líder d'UPyD, Rosa Díez, que obté un 4,12. Malgrat tot, tan sols coneixen Bosch –i, per tant, el puntuen– un 8,6% dels espanyols. L'altre líder català, el veterà democristià Josep Antoni Duran i Lleida, és conegut per un 54,8% dels enquestats, que el puntuen amb un 2,96, tot i que fins fa poc era el polític espanyol més valorat. Al seu torn, Joan Baldoví (Compromís) obté una nota de 2,76.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa als líders dels partits estatals, a més de Díez, Cayo Lara (IU) és el més valorat, amb un 3,59. Alfredo Pérez Rubalcaba obté un 3,14, mentre que Mariano Rajoy és dels que obté una pitjor puntuació, un 2,45. Només és menys valorat Carlos Salvador, d'UPN, amb un 1,92.

Pel que fa als ministres, el més valorat és el d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, amb un 3,25, seguit de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, amb un 3,12. Tanca la classificació el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, amb tan sols un 1,58.

El govern espanyol, de fet, presenta una mala percepció molt clara entre els enquestats, ja que un 68,9% creu que la seva gestió és dolenta o molt dolenta. Tot i això, la tasca d'oposició del PSOE no es veu gaire millor, ja que un 68,4% creu que l'exerceix de forma dolenta o molt dolenta, cosa que explicaria que els socialistes no aixequin cap en la intenció de vot.

stats