ELECCIONS MUNICIPALS
Política 03/05/2015

ERC creu que les enquestes demostren que l'electorat premia la "claredat" i castiga "l'ambigüitat"

Alfred Bosch afirma que no renunciaran ni al "progrés" ni al "procés" en els pactes postelectorals i reclama que el recinte del FC Barcelona s'obri i esdevingui un "espai transitable"

Acn
2 min
Alfred Bosch, en una atenció als mitjans aquest diumenge al districte de Les Corts / ACN

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les eleccions municipals per Barcelona, Alfred Bosch, ha declarat aquest dissabte que "no renunciarem ni al progrés ni al procés nacional, ni a la capitalitat de Barcelona" a l'hora de negociar possibles pactes de govern després dels comicis del 24 de maig. Ho ha dit a les Corts en una atenció als mitjans en què també s'ha referit a l'enquesta d'aquest diumenge de 'La Vanguardia', que destaca que CiU i ERC s'allunyen de la majoria absoluta i que la CUP seria decisiva per mantenir l'hegemonia sobiranista el 27-S. "La suma és el que ens interessa", ha assenyalat Bosch, que també ha indicat que, segons l'enquesta, els votants premien la "claredat" i castiguen "l'ambigüitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat republicà a l'alcaldia de Barcelona ha indicat també sobre el sondeig que "el bloc sobiranista a favor de la independència es manté igual o fins i tot creix una mica". "És un vot de signe plebiscitari i, per tant, els partidaris del sí continuen sent majoria", ha valorat. A més, ha recordat que el 27-S "són unes eleccions plebiscitàries que substituiran el referèndum pactat que volíem i que el govern espanyol prohibeix", ha dit. "Comptarem i agruparem els vots en escons. Estem convençuts que la millor manera de votar sobre la independència de Catalunya són aquestes eleccions", ha destacat.

Possibles pactes postelectorals

Bosch ha esmentat a petició dels mitjans reunits les condicions bàsiques per obrir negociacions en cas que hi hagi la possibilitat de formar govern municipal després de les eleccions del 24 de maig: apostar pel "progrés" i el "procés" nacional, així com mantenir la capitalitat de Barcelona. "Som garantia de progrés i garantia de procés: qui s'hi vulgui apuntar, encantats de la vida de parlar-ne", ha manifestat. Preguntat per una periodista sobre si pactaria amb Ciutadans (C's), l'alcaldable republicà ha dit que "de punts de contacte, ara mateix, no en veig".

Un recinte del FC Barcelona obert a tothom

Alfred Bosch ha fet aquestes declaracions aquest diumenge en una atenció als mitjans prèvia a un acte a la plaça Comas, al districte de les Corts. Allà s'ha compromès a defensar "el teixit comercial i de proximitat", de la zona, i ha anunciat que el seu partit treballarà per obrir negociacions amb el Futbol Club Barcelona per tal que obri el seu recinte a la ciutadania. "Que no sigui un espai tancat, una barrera enmig del barri, sinó una rambla, un espai transitable, humà i amigable per on pugui passar la gent", ha dit amb referència a l'extens espai que engloba el Camp Nou, el Palau de Gel i el Palau Blaugrana. Bosch considera que aquest projecte és clau "per millorar les Corts, la Maternitat i Sant Ramon" i no ha dubtat a afirmar que el club tindrà bona disposició a parlar d'una qüestió que beneficia els seus veïns.

stats