Política 11/11/2014

Camacho anuncia a Telecinco que la querella contra el Govern es presentarà "aquest matí"

"Ningú podia pensar que un president autonòmic vulneraria la llei", diu la presidenta del PP a Catalunya. Assegura que Mas "oblida" els catalans que no van participar a la "farsa" del 9-N

Ara
2 min

BarcelonaLa querella de la Fiscalia contra membres del Govern per haver organitzat el 9-N es presentarà "aquest matí", segons la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camaho, que ho ha anunciat al programa de Telecinco d'Ana Rosa Quintana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, "diumenge es va traspassar una línia vermella, es va incomplir la resolució del Tribunal Constitucional que prohibia al govern liderar aquest simulacre antidemocràtic. La querella té unes bases jurídiques molt sòlides: estaríem parlant de tres delictes, que són suborn, desobediència als tribunals i malversació de fons públics". Fins ara cap font havia suggerit que la Fiscalia volgués acusar ningú de suborn pel 9-N –"cohecho" en castellà, que és l'idioma en què es feia l'entrevista–, sinó de prevaricació.

Sigui com sigui, la incògnita es desvelarà en les pròximes hores. El cas és que Camacho ha afirmat que "Artur Mas va pensar que es podia burlar la llei, la Constitució i la democràcia, però la democràcia té els seus mecanismes i els seus temps, però és implacable ".

Per ella, "ningú podia pensar que un president autonòmic vulneraria la llei", en referència al fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, tirés endavant el procés participatiu del 9-N. Sánchez-Camacho ha assegurat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha estat en contacte permanent amb ella per informar-la de les actuacions de l'Estat contra el 9-N.

"Mas oblida els catalans que no van participar a la farsa del 9-N", ha defensat la presidenta del PP a Catalunya. "Només escolta els independentistes", s'ha queixat la dirigent popular, que ha acusat els participants del 9-N de votar "a la babalà".

stats