12 D'OCTUBRE
Política 13/10/2013

Sánchez-Camacho demana a Mas que rectifiqui i s'adoni que la majoria és la "Catalunya silenciosa"

La líder del PP a Catalunya insisteix a carregar contra Unió, PSC i PSOE per no donar suport a la concentració espanyolista

Acn
2 min
Alícia Sánchez-Camacho, a la roda de premsa d'aquest diumenge / ACN

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "rectifiqui" i s'adoni que "la majoria és la Catalunya silenciosa". La líder popular considera que la concentració d'aquest dissabte posa de manifest que la major part dels catalans "no volen la independència". Camacho ha qualificat la concentració de Som Catalunya, Somos España de mostra de "civisme, alegria, participació i democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent popular ha assegurat que la concentració del 12-0 va ser "un èxit de la societat civil catalana". Ha explicat que milers de persones "van demostrar que Catalunya és plural i que Catalunya vol ser a Espanya i Europa". "La Catalunya majoritària no vol la independència", ha subratllat en una roda de premsa celebrada aquest diumenge a la seu del Partit Popular.

"Mostra de civisme"

La dirigent popular ha qualificat la concentració d'aquest dissabte de mostra de "civisme, alegria, participació i democràcia". En aquest sentit, ha recordat que s'havien llençat missatges negatius sobre l'acte "de forma interessada". També ha explicat que les "plataformes convocants no van tenir subvencions ni van comptar amb el suport de mitjans públics". "En aquesta concentració hi havia una Catalunya que estava callada i que ara ja té veu", ha afegit.

Davant de tot plegat, Camacho ha demanat a Artur Mas que "rectifiqui" i s'adoni que "la majoria és la Catalunya silenciosa". "Mas ha d'escoltar la veu del poble; les persones que hi havia a la concentració també són catalanes", ha indicat.

Retrets a Unió, PSC i Rubalcaba

Camacho ha assegurat que Unió Democràtica "comença a no tenir arguments" per justificar l'absència a la concentració del 12-O. Per aquest motiu, ha demanat a aquest partit "que es defineixi", perquè "ja no poden estar al mig". "Unió ha de mullar-se definitivament, perquè està sent còmplice d'una Convergència que avança a passes de gegant cap a la independència", ha subratllat. En la mateixa línia, ha demanat al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que "valori els seus plantejaments democràtics".

La líder popular també ha dirigit les seves crítiques cap al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de qui ha dit "que no té excuses per explicar per què ahir no va estar amb els catalans que estem defensant Espanya". Segons Camacho, Rubalcaba "no té un compromís ferm amb Espanya". De la mateixa manera, ha avisat Duran i Lleida i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, que "no aniran enlloc amb terceres vies".

stats