CRISI ECONÒMICA
Política 28/03/2011

El PP reclama que el Govern compleixi amb l'objectiu de dèficit sense aplicar retallades socials

Sánchez-Camacho reclama que Mas suprimeixi les ambaixades, tot i que les relacions exteriors de la Generaitat només suposen un 0,8% del seu pressupost

Roger Tugas
1 min
Alicia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha posat avui condicions a Artur Mas per donar-li suport als comptes del 2011: que compleixin amb l'objectiu de dèficit per a aquest mateix any, però sense retallar despeses en sanitat, ensenyament o polítiques socials. La dirigent dels conservadors ha posat com a exemple la gestió del govern gallec –liderat pel popular Alberto Núñez Feijóo– per explicitar que això és possible. "El PP no està disposat a permetre que es tanquin hospitals, que es redueixin llits o operacions o que baixi el nombre de professors o metges", ha assegurat. Tot i això, només ha posat com a alternativa suprimir les delegacions catalanes a l'extranger. La política completa de relacions exteriors de la Generalitat –que inclou les ambaixades i altres conceptes–, però, només suposava una partida de 17,4 milions en el pressupost del 2010, un 0,8% del total.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho també ha criticat durament la política dels 100 primers dies de l'executiu català i ha definit Mas com un "timoner sense rumb que rectifica les pròpies decisions", ja que la seva aspiració de "pactar amb tothom" –però prioritàriament amb el PSC– és "una excusa per no governar". Li ha exigit que comenci a aprovar mesures econòmiques, laborals i fiscals que fins ara hauria demorat amb l'excusa de la cimera anticirisi, que va tenir unes "conclusions descafeïnades".

stats