Política 28/11/2014

Ana Botella dóna "l'enhorabona" a Reyes per "ser reprovat per lluitar perquè es parli l'espanyol a Castelldefels"

L'alcaldessa de Madrid diu que a Catalunya "es falsifica la història" i es viu "una societat d'hivernacle, fosca, tancada i on l'exclusió és la norma"

Acn
1 min
L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, aquest divendres a Barcelona, en un acte del PP / ACN

BarcelonaL'alcaldessa de Madrid, la popular Ana Botella, ha participat a les jornades que el PP celebra a Barcelona sobre estabilitat i bon govern. Botella ha començat la intervenció enviant una "salutació especial" a l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, per haver "estat reprovat" a l'Ajuntament "per lluitar perquè es parli l'espanyol", en referència a la moció d'ICV aprovada per retreure-li que "mentís" quan va dir que s'obliga els nens a parlar català a l'escola. "Enhorabona", li ha dit Botella, entre els aplaudiments dels assistents. A més, l'alcaldessa ha volgut aprofitar també per dir que a Catalunya "es falsifica la història" i es viu en "una societat d'hivernacle, fosca, tancada i on l'exclusió és la norma".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs, Ana Botella ha volgut remarcar el seu desig d'acabar amb el discurs independentista i la necessitat "d'ajudar la majoria no nacionalista" que afirma que viu a Catalunya. En aquest context, l'alcaldessa de Madrid ha carregat contra els sobiranistes acusant-los de provocar que els catalans "estiguin vivint una falsificació de la història".

"Hem de ser capaços de lluitar contra la mentida que s'explica aquí a Catalunya. Hem de rebel·lar-nos contra la mentida", ha dit Botella, i ha sentenciat que ella no creu "en una societat catalana d'hivernacle, fosca, tancada, on l'exclusió és la norma". És per això que ha demanat "tornar al seny, que mai s'hauria d'haver perdut".

I és que, segons Botella, l'estat de dret "es va trencar el 9-N" i ara "s'ha de restablir". "Tenim una responsabilitat cadascú en el lloc on siguem. I la responsabilitat d'ajudar la majoria no nacionalista que viu a Catalunya. Jo ho faré des d'allà on sigui", ha conclòs.

stats