Política 31/05/2016

"Aquí no, per uns espais públics de tots": el lema de la campanya anti-estelades de Societat Civil Catalana

L'entitat unionista ha enviat una carta a tots els ajuntaments i a Puigdemont perquè retirin la bandera dels espais públics

Ara
1 min
"Aquí no, per uns espais públics de tots": el lema de la campanya anti-estelades de Societat Civil Catalana

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha presentat aquest dimarts una campanya perquè es retirin les banderes estelades dels espais i edificis públics, apel·lant a la sentència del Tribunal Suprem del 28 d'abril, que va determinar que l'exhibició d'estelades en llocs públics "trenca el principi de neutralitat". El president de l'entitat unionista, Rafael Arenas, ha indicat que "la sentència del Suprem dicta doctrina i recorda que l'estelada és una bandera partidista, de manera que no pot ser utilitzada pels poders públics". "Aquí no, per uns espais públics de tots" és el lema de la campanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Suprem va desestimar el recurs interposat per CiU contra l'acord de la Junta Electoral Central, que havia prohibit l'ús de l'estelada en espais i edificis públics durant la campanya de les eleccions municipals del 24 de maig. Segons Arenas, la sentència confirma que l'estelada "vulnera el deure de neutralitat de les administracions públiques". Per això, creu que no es pot apel·lar al "principi democràtic" per defensar el símbol independentista, ja que el Suprem "deixa clar que fora del marc legal no hi ha democràcia". "Les administracions públiques no tenen llibertat d'expressió, com sí tenen els ciutadans", ha dit.

Per la seva banda, el secretari de la Junta Directiva de l'entitat i responsable de la campanya, José Domingo, ha explicat que s'ha enviat una carta a tots els alcaldes de Catalunya i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè respectin la legalitat i retirin les banderes dels llocs públics.

stats