Política 27/03/2017

Arran intenta ocupar la seu del PP a Barcelona

Una trentena de joves entren a la seu popular com a tret de sortida de la campanya pel referèndum 'L'organització és la clau de volta'. Hi eren presents la diputada de la CUP Anna Gabriel i l'exdiputat David Fernández

Núria Orriols
2 min
Membres d'Arran en plena acció reivindicativa a la seu del PP a Barcelona

BarcelonaArran ha donat aquest dilluns al matí el tret de sortida de la seva campanya pel referèndum amb l'ocupació de la seu del PP a Barcelona. Una trentena de joves de l'organització de l'esquerra independentista han intentat entrar aquest a la seu dels populars al carrer Urgell, a la paret de la qual han enganxat cartells amb el lema 'L'organització és la clau de volta'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els joves han cridat lemes com "independència, socialisme i feminisme", "qui sembra la misèria recull la ràbia" o "sense desobediència no hi ha independència", i han desplegat un cartell on es llegeix: "L'autodeterminació no es negocia: referèndum sí o sí". També han col·locat diverses urnes de cartró a l'entrada de l'edifici, dins el qual hi havia el president del partit, Xavier García Albiol. La diputada de la CUP Anna Gabriel i l'exdiputat de la formació David Fernàndez eren davant la seu donant suport als joves però no han intervingut físicament en l'acció reivindicativa. Tanmateix, han aplaudit l'intent d'ocupació.

Quinze minuts després que els joves arribessin a la seu, i després que hi hagués moments de tensió amb els responsables de seguretat [mireu el vídeo], han arribat els Mossos d'Esquadra i els joves han sortit del recinte. Han col·locat un faristol al carrer i la portaveu nacional d'Arran, Mar Ampurdanès, ha presentat oficialment la campanya pel referèndum.

Després de cridar a trencar amb el "règim del 78", el seu discurs ha començat titllant el PP de "partit d'herència franquista i representant més ranci dels Països Catalans", i ha assegurat que estan disposats a defensar l'autodeterminació "per tots els mitjans". També han exigit a Junts pel Sí que abandoni la "via pactada", perquè el referèndum "no es demana", sinó que "pertany al poble". Així s'ha compromès, en nom d'Arran, a defensar el referèndum per "obrir les portes a uns Països Catalans on valgui la pena viure".

A quarts de dotze, i amb la presència dels Mossos d'Esquadra, han abandonat la seu deixant les urnes de cartró i els cartells amb el lema de la campanya davant la porta del local dels populars. Minuts després, García Albiol ha sortit al carrer per fer declaracions als mitjans de comunicació. "Sou uns feixistes", ha etzibat el nou president del PP dirigint-se a Arran, la CUP i, en concret, a la diputada Anna Gabriel.

stats