Política 29/09/2013

Mas referma el compromís de fer la consulta el 2014

El president de la Generalitat insisteix que no vol "aixecar murs" i assegura que les reaccions europees sobre el procés estan marcades per persones "que representen estats"

O. March / F.casas
1 min

IgualadaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge al dia de CDC celebrat a Igualada que "l'estat espanyol no accepta Catalunya tal com és i ens vol ajupits". "Les fronteres i els murs els posen aquells que no volen que el país es desenvolupi amb normalitat", ha apuntat Mas, que ha assegurat que l'Estat vol que Catalunya "digui el nom del porc a Espanya" però que "no ho aconseguiran".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem conviure amb Espanya sense renunciar a ser el que som", ha afirmat el president de la Generalitat, que ha considerat que el que més cohesiona ara mateix els catalans és el "projecte de futur" que hi ha engegat. Pel que fa a les declaracions de representants europeus estenent dubtes sobre la pertinença de Catalunya a la Unió Europea (UE) en cas de ser independent, Mas ha volgut ser categòric: "No us oblideu que les reaccions europees són de persones que defensen estats. I els estats no volen tenir problemes". El president viatja demà dilluns a Brussel·les.

"L'Europa que només es fixa en els estats hauria de mirar amb lupa el moviment més pacífic, democràtic i poderós que hi ha ara mateix al mapa europeu, que és el moviment català", ha defensat Mas.

En el seu discurs, el president ha recorregut a l'èpica per defensar la llibertat de Catalunya i la necessitat de fer la consulta l'any vinent, el 2014. "L'any que ve, el del Tricentenari, el poble de Catalunya serà convocat a les urnes. Catalunya serà lliure si el poble tria llibertat", ha assegurat.

stats