Política 23/11/2012

Mas recorda que el Fiscal General de l'Estat depèn "directament" del govern espanyol

El candidat a la reelecció per CiU respon així a la desautorització del fiscal Torres-Dulce a les diligències obertes al diari 'El Mundo'. Recorda a Catalunya Ràdio que la Fiscalia Superior de Catalunya actua de forma "independent"

Ara
2 min
El candidat de CiU a les eleccions catalanes, Artur Mas, va protagonitzar el míting final de la federació a Tarragona acompanyat de Duran i Lleida i Albert Batet.

BarcelonaEl president de la Generalitat i candidat a la reelecció per CiU, Artur Mas, adverteix que si el govern espanyol no autoritza un referèndum perquè els catalans escullin lliurement el futur que volen per a Catalunya, "estarà convertint Espanya en una presó o una gàbia per als catalans". Mas ho ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha subratllat que el principal compromís de la federació nacionalista de cara a la pròxima legislatura és "tancar una etapa" en les relacions Catalunya-Espanya que ha quedat esgotada. "Això ja no dóna més de si", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, el cap de llista de CiU ha instat l'executiu espanyol a canviar la llei per autoritzar un referèndum i, "si surt una àmplia majoria a favor de l'estat propi", impulsar una reforma de la Constitució per fer-ho possible. Tanmateix, ha advertit que si Madrid no dóna l'aval per fer un referèndum, el Govern canviarà el marc català per fer una consulta i, si també la tomben, "ho explicarem al món".

Mas ha negat que sigui contradictori caminar cap a l'estat propi mentre es fa ús del fons de liquiditat autonòmica, i ha subratllat que, "en definitiva, també són els nostres diners, mentre haguem de continuar pagant com a contribuents nets a l'Estat": "És l'única finestra que ens queda".

Denuncia una "connivència" del govern espanyol amb el diari 'El Mundo'

El cap de llista de CiU també ha carregat contra el que ha qualificat de "connivència" de l'executiu de Mariano Rajoy amb les informacions difoses pel diari 'El Mundo'. "Els ministres estan en campanya i fan de 'supporters' del PP", ha remarcat Mas, a la vegada que ha advertit que "haurien de ser més neutres". En referència al toc d'alerta del Fiscal General de l'Estat, que aquest dijous va desautoritzar la decisió del fiscal català d'investigar 'El Mundo', Mas ha recordat que la Fiscalia Superior de Catalunya actua de forma "independent", mentre que el fiscal espanyol depèn "directament" de l'Estat, i ha insinuat que "alguns dels que manen" li devien demanar que "fes alguna cosa". "Fixi's, però, que no les ha tancades [les diligències], i hauria pogut fer-ho", ha subratllat.

Mas ha insistit que la campanya engegada pel diari 'El Mundo' és una "operació" dissenyada per "alterar" el resultat electoral de diumenge. "Volen aturar i avortar una gran majoria, i com que no ho poden fer de manera democràtica, perquè aquí [Catalunya] no són forts, utilitzen altres formes", ha conclòs.

stats