Publicitat
Publicitat

Mas es debat: eleccions o consulta

Dirigents de CDC només preveuen avançar eleccions si és per anar-hi amb programa sobiranista

Ja al mes de febrer, setmanes abans del congrés de CDC que acabaria fixant l'estat propi per a Catalunya com a punt d'arribada, destacats dirigents del partit especulaven amb la possibilitat que Artur mas no esgotés la seva primera legislatura com a president, que s'hauria d'acabar a finals de 2014. Aleshores s'intuïa el que aquestes setmanes s'ha confirmat: que el guió s'accelerava i fins i tot podria dinamitar-se. La negativa de Mariano Rajoy a pagar els deutes derivats de l'aplicació de l'Estatut i el model de finançament, sumada al greuge en matèria d'infraestructures i a la severa exigència de complir amb la contenció del dèficit –que pot acabar amb la intervenció de l'autonomia–, han fet insostenible la convivència amb el PP.

Davant d'aquest hipotètic escenari d'eleccions anticipades, un dels grans dubtes que s'obren és amb quin programa electoral concorreria CiU en aquests comicis. En tot cas, sembla clar que ho faria amb un plantejament diferent al que ho ha fet els anys 2003, 2006 i 2010.

Podeu llegir-ho a l' Ara Premium

Més continguts de Política

  1. El Foro de Sao Paulo aprova una declaració a favor del dret a decidir i el caràcter constituent del 27-S

    La XXI reunió de partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib insta Espanya a reconèixer el resultat de les eleccions plebiscitàries i a obrir el diàleg per fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya

  2. Lluís Rabell: "Si no s'ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència"

    El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot diu a 'El matí de Catalunya Ràdio' que cal teixir complicitats amb l'Estat

  3. Rajoy situa el 27-S com la primera amenaça per a Espanya

    El president espanyol avisa que "a Catalunya no hi haurà independència de cap de les maneres"