Política 26/09/2014

Badalona vota a favor del 9-N amb el suport del PSC i el PP d'Albiol es queda sol amb el 'no'

14 regidors del ple, incloent-hi els del PSC, donen suport a la moció de la consulta, mentre que els deu d'Albiol es queden sols votant en contra

Sara González
2 min
El ple de Badalona vota a favor de la consulta del 9-N / CÈLIA ATSET

BarcelonaBadalona no serà una excepció a l'hora de donar suport al 9-N encara que estigui governada pel PP. La majoria del ple de l'Ajuntament ha votat a favor de la moció de suport a la consulta del 9 de novembre gràcies al vot afirmatiu que han emès els regidors del PSC, que han optat finalment per desobeir la consigna de la direcció nacional del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En total, 14 regidors –vuit del PSC, tres de CiU i 3 d'ICV-EUiA– han votat a favor, mentre que els 11 del PP hi han votat en contra. De fet, Albiol ha estat un dels 12 alcaldes que ha comunicat a la vicepresidenta Joana Ortega que no pensa col·laborar en l'organització de la consulta del 9-N. Al ple ha faltat un regidor, Jordi Subirana, d'Unió, que està de viatge laboral amb la Diputació, i un del PSC, que no ha pogut assistir-hi.

En la votació ha estat clau el vot favorable dels socialistes, que no han seguit la consigna de votar-hi en contra com sí que va fer el PSC al Parlament –a excepció de Marina Geli i Núria Ventura–. CiU i ICV-EUiA han acceptat les esmenes que els socialistes de Badalona havien presentat per sumar-se a la moció i que feien referència al fet que el 9-N es desenvolupi, com ha dit el president de la Generalitat, Artur Mas, "dins d'un marc legal". Es dóna la circumstància, però, que l'alcaldable del PSC, Jordi Serra, ha votat aquest divendres a favor de la moció, quan dijous ho va fer en contra al ple de la Diputació de Barcelona.

Així doncs, Badalona se suma als 864 municipis que ja han donat suport al 9-N tot responent a la crida de l'Associació de Municipis per la Independència. És especialment rellevant que ho hagi fet tenint en compte que és la tercera ciutat més gran de Catalunya en xifra d'habitants.

stats