Política 20/04/2015

Barcelona en Comú utilitzarà la imatge d'Ada Colau a la papereta electoral

"El 24 de maig es decideix entre Ada Colau o Xavier Trias, i no volem que un baix nivell de coneixement del nom de la candidatura ens faci perdre ningú pel camí", explica la coalició de l'esquerra alternativa

Joan Serra
2 min
Ada Colau: “No pactarem amb partits del règim”

BarcelonaBarcelona en Comú ha decidit utilitzar la imatge de la seva cap de llista, Ada Colau, a les paperetes electorals per a les eleccions del 24 de maig. La coalició de l'esquerra alternativa –formada per Guanyem, ICV, EUiA, Podem, Procés Constituent i Equo– entén que projectar la imatge de Colau permetrà "millorar la visibilitat i la identificació del projecte". Així ho ha exposat en un comunicat, després de completar les deliberacions internes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El poc recorregut de la marca Barcelona en Comú –es va presentar el 10 de febrer, després que es constatés la impossibilitat d'utilitzar la marca Guanyem, registrada prèviament per una persona aliena al projecte– i la projecció pública de la cap de llista han estat arguments decisius per prendre aquesta determinació. La candidatura també ha avaluat el fet que competeix amb altres marques electorals consolidades a escala nacional o estatal, que tenen representació a les institucions –amb l'impacte mediàtic que això suposa–, mentre que Barcelona en Comú només aspira a tenir presència a l'esfera municipal. L'equip havia estudiat enquestes en què s'evidenciava que Colau és un nom conegut per l'electorat, però que la marca no disposava de la mateixa projecció. Barcelona en Comú subratlla que la cap de llista té una bona valoració en els baròmetres i que se l'associa a projectes col·lectius.

Fonts de la coalició han admès que s'ha obert un debat abans d'emular l'estratègia de Podem i Pablo Iglesias en les últimes eleccions europees. Fins i tot Colau hi havia mostrat certs recels: no volia que la mesura alimentés comentaris crítics, que apunten al personalisme de la cap de llista en un projecte que es defineix com una candidatura de confluència. "És una decisió d'estratègia comunicativa. El 24 de maig es decideix entre Ada Colau o Xavier Trias, i no volem que un baix nivell de coneixement del nom de la candidatura ens faci perdre ningú pel camí", ha argumentat l'equip de Barcelona en Comú en el comunicat fet públic aquest dilluns a la tarda. "Ada Colau és la cara visible d'un equip plural, on conflueixen múltiples trajectòries d'activisme social, veïnal, polític, així com experts, amb un enorme volum de gent compromesa", afegeix la nota. "La imatge de l'Ada és un actiu cabdal perquè expressa tots aquests valors que conformen Barcelona en Comú", ha raonat la candidatura de l'esquerra alternativa.

stats