Política 06/07/2016

Marta Pascal: "No m'imagino aquest espai polític amb la família Pujol pel mig"

La portaveu de CDC, en una entrevista amb Antoni Bassas al plató de l'ARA, assegura que Neus Munté "està molt ben valorada dins i fora del partit" però que la militància haurà de decidir el règim d'incompatibilitats

Ara
2 min

BarcelonaLa portaveu de Convergència, Marta Pascal, ha assegurat aquest dimecres a la tarda en una entrevista amb Antoni Bassas al plató de l'ARA que Neus Munté és una persona "molt ben valorada dins i fora del partit", en referència a la possibilitat que ocupi la vicepresidència de la formació que surti del congrés fundacional. Pascal ha indicat que un dels debats importants en el conclave seran els límits sobre les incompatibilitats. "Ha de ser la militància qui ho defineixi", ha assegurat la portaveu de la formació, sobre la proposta d'Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pascal és un dels noms clau del partit que sortirà del congrés fundacional d'aquest cap de setmana, que tindrà Artur Mas al capdavant. Mas ha proposat aquest matí que el seu càrrec presidencial estigui acompanyat d'una vicepresidència, per a la qual pensa en Neus Munté, consellera de la Presidència i de la seva màxima confiança. Pascal ha expressat la seva voluntat de ser en la futura direcció executiva, que tindrà dotze persones. "Mas optarà a la presidència del partit, no ho interpreto com una retirada", ha insistit.

"No tinc cap dubte que això ha estat parlat amb el president Carles Puigdemont", ha apuntat la portaveu de CDC, que no ha volgut aventurar quantes candidatures hi haurà en aquest congrés. "El plantejament que fa Mas em sembla bé, però hem de veure com quedarà tot estructurat", ha ressaltat. "Es tracta de ser efectius en el que hem de fer. Ens falta un pas previ, que és la militància qui ha de decidir si el model és bo. Després ja vindrà el moment dels noms", ha considerat Pascal.

"Diumenge ens dotarem d'un reglament de primàries", ha apuntat Pascal, que ha demanat una dedicació "plena" al futur partit. "El meu model és poder tenir càrrec de partit i un càrrec institucional sabent que aquelles persones que tenen responsabilitats s'hi dediquin amb cos i ànima", ha defensat.

"No m'imagino aquest espai polític amb la família Pujol pel mig", ha considerat Pascal, que també s'ha referit a les explicacions que va donar Germà Gordó arran de la seva vinculació amb les gravacions entre Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz. "És fastigós que un estat treballi d'aquesta manera", ha indicat. "Ell es va explicar i no tinc més consideracions a fer", ha apuntat.

stats