Política 06/07/2016

Mas proposa un "tàndem presidencial" per dirigir la nova Convergència amb Munté al costat

L'expresident de la Generalitat formalitzarà candidatura per liderar el partit acompanyat d'una vicepresidenta. Sobre la consellera de la Presidència, assegura: "És un nom de la màxima confiança de molta gent"

Oriol March
2 min
Artur Mas, durant la roda de premsa d'aquest migdia.

BarcelonaEl president de Convergència, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres en una roda de premsa a la seu del partit que la seva proposta per dirigir la nova formació es basa en un "tàndem presidencial". Això vol dir que hi haurà un president i un vicepresident. "Si un càrrec l'ocupa un home, l'altre serà per a una dona", ha indicat Mas. "Tot això està subjecte a les decisions que prengui el congrés fundacional aquest cap de setmana", ha apuntat l'expresident de la Generalitat, que ha indicat que "necessàriament hi haurà d'haver un home i una dona" a la cúpula per "repartir els pesos equivalents que hi ha a la societat actual". Aquesta presidència tot indica que recauria en la consellera de la Presidència, Neus Munté.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo optaré a la presidència del partit acompanyat d'una dona. Si finalment s'aprova aquesta estructura, així serà", ha apuntat Mas. "Per formalitzar-ho, ens hem d'esperar a la setmana que ve", ha indicat el president de Convergència, que ha volgut deixar clar que cal "esperar als estatuts nous". Mas no preveu que hi hagi la figura de secretari general. "Jo hi seré en els primers temps, però no de manera omnipresent", ha indicat. "Exercir la presidència en dues persones vol dir que la renovació va molt seriosament. Això es veurà molt en la direcció executiva del partit", ha assenyalat.

CDC celebra aquest divendres el divuitè congrés de la seva història, que serà l'últim, i immediatament després encetarà el conclave fundacional de la nova formació política. Sobre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Mas ha assegurat que no integrarà la direcció executiva del partit. La feina del president i la vicepresidenta del partit seran "institucionals" però també de "coordinació".

La plataforma "segueix endavant"

Preguntat sobre la plataforma que havia d'impulsar amb la vista posada en la refundació, Mas ha indicat que fins al setembre no es presentarà. "Té nom i té logo", ha assenyalat l'expresident de la Generalitat, que no ha volgut avançar-ne cap detall.

stats