Política 02/05/2016

Batet convida Carles Martí a retirar-se de les primàries per encapçalar el PSC

L'aspirant a substituir Chacón el 26-J defensa que hi ha "noms molt valuosos" dins la llista del 20-D

Ara
2 min
Miquel Iceta i Meritxell Batet en l’acte d’ahir a la seu del PSC.

BarcelonaMeritxell Batet, aspirant a liderar la llista del PSC al Congrés en substitució de Carme Chacón, té clar que el seu nou repte no serà fàcil. Ni a nivell intern en el partit ni de cara a obtenir uns resultats satisfactoris que millorin almenys els del 20-D. D'entrada, té al davant l'exsenador Carles Martí, que està disposat a batallar en unes primàries pel lloc número u de la llista. Batet, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que està dialogant amb ell per arribar a un acord que no sap si serà possible. "Si fruit de les converses fa un pas enrere perquè es compleix el seu objectiu, serà molt benvingut. Si no, anirem a primàries", ha dit la dirigent socialista tot intentant treure ferro al que considera un mecanisme "d'expressió de la democràcia interna".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'aspirant a encapçalar la llista del PSC ha defensat que hi ha "noms molt valuosos" dins la candidatura del 20-D que ella, d'entrada, aposta per mantenir, mentre que Martí demana canvis. Batet ha advertit que les llistes són "injustes per definició", perquè també deixen gent molt vàlida fora. Ha afegit també que no s'ha de descartar mirar "més enllà de les sigles" a l'hora de confeccionar la candidatura. Amb tot, Batet no interpreta que l'objectiu de Martí, que el 20-D es va quedar sense acta de senador, sigui obtenir un lloc de la llista. "Ell pensa en el bé comú. Les primàries han de servir per parlar d'idees, programes i objectius i, un cop passades, anar tots units", ha dit Batet, que ha subratllat que té "moltes coses en comú" amb l'exsenador.

Batet ha revelat que va ser el líder del PSC, Miquel Iceta, el primer que li va suggerir que fos cap de llista un cop Chacón va renunciar a ser-ho. "Tinc ganes d'oferir un projecte il·lusionant", ha sentenciat. La fins ara número dos del PSOE a Madrid ha assegurat que la seva ambició no és només retenir els vuit diputats del 20-D en els que van ser els pitjors resultats que ha obtingut el PSC en unes generals, sinó treure un "resultat millor".

En una entrevista a Onda Cero, Iceta ha considerat que Batet pot "millorar" el resultat que va obtenir Chacón i ha destacat que la nova convocatòria electoral és també una "oportunitat" per al PSC. Segons el líder del PSC, Batet no és ni millor ni pitjor que Chacón, però sí compta amb l'avantatge de representar la renovació: "De vegades, els canvis poden millorar en la línia de millorar resultats".

Aquest dilluns arrenca formalment el procés de primàries del PSC i Martí ja ha presentat oficialment la seva candidatura adreçant una carta a la direcció del partit.

stats