Política 25/07/2017

Borràs entrega les conclusions del debat sobre la reforma del món local al Parlament

El Govern va iniciar aquest procés a principis d'any amb les propostes d'allargar la legislatura sis anys i elegir de manera directa l'alcalde

Ara
1 min
Borràs entrega les conclusions del debat sobre la reforma del món local al Parlament

BarcelonaLa consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha lliurat aquest dimarts a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, les conclusions del procés participatiu sobre el nou model d'administració local. D'aquesta manera, ha conclòs el cicle de debat entre entitats municipals i supramunicipals amb relació al model de món local del futur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern va iniciar aquest procés de debat a principis d'any, amb un document de bases que s'ha anat esmenant al llarg del procés de discussió entre els ens locals. Entre les novetats més importants que s'hi incloïen hi havia allargar les legislatures fins a sis anys i la tria directa de l'alcalde o alcaldessa, unes modificacions que exigirien ara canvis legals a altres nivells per dur-los a terme.

La reforma del món localBorràs ha arribat a la cambra catalana passades la una del migdia, i s'ha reunit uns minuts amb Forcadell al despatx d'audiències. En sortir, en declaracions als mitjans de comunicació, la consellera de Governació ha posat en valor la participació de les administracions locals en el procés de definició de la llei de governs locals. "Més del 60% de la població de Catalunya s'ha vist reflectida en aquest debat", ha assegurat la consellera.

"Hem fet el que ens vam comprometre a fer. Hem recollit les opinions del món local", ha dit Borràs després de reunir-se en audiència amb la presidenta del Parlament.

stats