POLÍTICA
Política 01/08/2013

Bosch avisa a Rajoy que "no pot governar" i l'insta a respondre de seguida a la petició de consulta

El portaveu d'ERC al Congrés etziba al president espanyol: "'Delenda est' Mariano Rajoy. S'ha acabat la festa"

M. Colomer
2 min
El  portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Boch, va presentar una moció contra la guerra bruta.

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha instat Mariano Rajoy a dimitir per l'escàndol de la comptabilitat en negre del PP i el cobrament de sobresous sense declarar per part dels màxims dirigents del partit. "Vostè no pot governar", ha sentenciat Bosch en la seva intervenció al Senat durant la compareixença de Rajoy. També ha reclamat que respongui de seguida a la carta de Mas en què li sol·licita negociar la consulta d'autodeterminació de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Delenda est Mariano Rajoy. Fi de la cita i fi de la festa", ha etzibat Bosch al president del govern espanyol. I ha asseverat: "Quins altres presidents de país civilitzat en aquestes condicions estaria governant encara? Cap". L'ha acusat de "mentir" quan nega que s'adonés que Bárcenas havia robat 48 milions d'euros del PP. Si fos així, ha afirmat Bosch, seria "un totxo" i"un marcià".

"No digui que no sap obrir sobres"

A més, Bosch ha considerat que les explicacions que ha intentat donar Rajoy el fan dubtar de la intel·ligència del president espanyol. "Si es va equivocar tan garrafalment i còsmicament, això arriba a una proporció dantesca. Al llindar de la poca intel·ligència". "Pretén que ens creguem que l'extresorer va muntar una trama comptable complexa en preveure que seria president del govern per fer-li xantatge amb 20 anys d'anticipació?", ha preguntat amb sarcasme Bosch.

Pet tot plegat, ha considerat que és moment de "passar de l'estat de la negació de la democràcia a la plena democràcia" i exercici dret a decidir. I encara ha anat més enllà, i ha conclòs: "Vostè no ha rebut un sobre amb una carta a dins del president català, Artur Mas? Se l'ha mirada? L'ha llegida? La pot respondre, si no li sap greu? No em digui que no sap obrir sobres. No el creiem".

stats