Política 29/09/2013

CDC es referma en el full de ruta nacional: "Tenim pressa per guanyar la independència"

Convergència celebra la jornada del partit a Igualada i assegura estar decidida a "saltar la paret" i a no fer marxa enrere

F. Casas / O. March
1 min

IgualadaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha assegurat en el seu discurs al dia de CDC que se celebra aquest diumenge a Igualada que Catalunya "guanyarà la llibertat per la força de les urnes" després que fa 300 anys "la perdés per la força de les armes". "Som un poble d'Europa", ha afirmat Rull, que ha volgut fer un discurs inclusiu: "Volem anar plegats cap a un projecte de prosperitat i benestar. Això inclou qui pensa, somia i parla en català, però també gent que pensa, somia i parla en castellà", ha argumentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim pressa per guanyar la independència i el seny per guanyar-la bé", ha assegurat Rull, que ha presentat el president de la Generalitat, Artur Mas, com el president d'un futur estat català.

La jornada ha començat amb una declaració contundent de principis: "Els estatuts de CDC defensen clarament la plena sobirania de Catalunya. I això és la independència", ha subratllat el vicesecretari de coordinació institucional del partit, Lluís Corominas. "Ara més que mai, les persones i el país ens donen sentit", ha apuntat Corominas.

"Qui premerà el botó per aconseguir la independència sereu vosaltres", ha assegurat el dirigent de CiU, que ha denunciat que hi ha qui ha volgut "trencar el pacte amb ERC i trencar la federació". "No som cap còpia, som l'original", ha afirmat Corominas.

stats