Política 19/04/2014

CDC supedita la força del procés sobiranista a un bon resultat de CiU el 25-M

El vicesecretari general de coordinació institucional del partit, Lluís Corominas, preveu una implicació "intensa" del president Artur Mas en la campanya de les eleccions europees

Europa Press
2 min
Corominas, en un moment de la seva intervenció al Consell Nacional de CDC / ACN

BarcelonaEl vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, ha sostingut aquest dissabte que les eleccions europees formen part del procés sobiranista, i ha assegurat que del resultat que obtingui CiU als comicis en depèn també la força del camí cap a la consulta perquè –ha afirmat– és CiU qui l'està liderant: "El lideratge de CiU també el necessitem en aquestes eleccions europees".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Europa Press, Corominas ha explicat que en la campanya del 25-M "hi ha molt en joc": "No és una campanya que sigui la campanya de Ramon Tremosa; no és la campanya d'unes europees que són molt lluny, sinó que és una campanya en què se la juga molt CiU però també Catalunya", ha defensat, i ha insistit que aquests comicis seran llegits també en clau del procés sobiranista.

En aquest sentit, Corominas preveu que el president de la Generalitat, Artur Mas, tindrà una implicació "intensa" en la campanya electoral de CiU tant a escala sectorial com territorial.

ERC, adversari però no enemic

Segons el dirigent nacionalista, la participació als comicis també es llegirà en clau del procés sobiranista, i ha reclamat als catalans que acudeixin en massa a les urnes perquè el percentatge de votants superi el de la resta d'Espanya: "Aquesta participació és bàsica per acompanyar el procés i entendre que aquí s'està movent una cosa diferent de la que es mou a l'estat espanyol".

Sobre la possibilitat que ERC superi per primera vegada CiU en unes eleccions, ha replicat que la federació treballarà per guanyar aquests comicis, però ha celebrat que en aquesta ocasió siguin dues formacions catalanes les que aspirin a imposar-se en unes europees. "En lloc de jugar-nos el primer lloc CiU i PSC o PSC i PP, ara és CiU i ERC ", ha apuntat Corominas, que ha considerat que aquesta dada és positiva. Amb tot, ha advertit que des de CiU faran tot el que puguin per imposar-se el 25 de maig a ERC, a qui ha considerat un adversari polític però no un enemic.

Distància respecte UPyD

Sobre la possibilitat que UPyD formi part del grup liberal al Parlament Europeu al costat de CDC, Corominas ha reconegut que no li agradaria que això acabés passant perquè la formació que lidera Rosa Díez es distingeix "per uns postulats que no s'adeqüen gens al que representa CDC".

Sobre si algun dels candidats a liderar la CE pot ser més sensible a la petició del dret a decidir, Corominas ha argumentat: "En funció de la força que tingui a les urnes en el seu moment, el procés serà vist amb més o menys simpatia per la CE, sigui el president que sigui", de manera que ha descartat mesurar ara quin dels candidats pot simpatitzar més amb el procés.

"El que demanarem és que qui estigui al capdavant de les institucions europees en el moment en què el país pugui votar tingui la suficient sensibilitat per acceptar el resultat democràtic de les urnes", ha dit finalment.

stats