Política 21/09/2017

La Intersindical convoca vaga general per defensar la "democràcia" i la república catalana

La CGT i la COS secunden la crida també a partir del 3 d'octubre

Ara
2 min
La CGT crida a la vaga general a Catalunya el 3 d'octubre

BarcelonaEls crits a favor de la vaga general que van proferir ahir els simpatitzants i militants de la CUP durant l'intent d'escorcoll a la seva seu podrien fer-se realitat. La Intersindical-CSC ha fet una convocatòria a través de Twitter per defensar la "democràcia" i la República Catalana: "Fidels al compromís adquirit amb la classe treballadora i el poble català anunciem que convoquem vaga general". Encara no han concretat, però, quan s'iniciaria l'acció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fidels al compromís adquirit amb classe treballadora i poble català @i_CSC anunciem que convoquem #VagaGeneral Ampliarem informació + tard pic.twitter.com/cs6ePbxJiT

— Intersindical-CSC (@I_CSC) 21 de septiembre de 2017

Per la seva banda, la CGT ha presentat un preavís de convocatòria de vaga general a Catalunya per al dimarts 3 d'octubre, dos dies després del referèndum, davant la macrooperació policial d'ahir.

El sindicat revela en un comunicat que s'ha posat en contacte amb altres sindicats a la recerca de la unitat d'acció i que ha pres la decisió de convocar l'aturada aquell dia "tenint en compte els terminis legals que s'apliquen en aquest tipus de convocatòria". El preavís serà sotmès a la votació dels afiliats la setmana que ve. Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, encara no s'han pronunciat.

El sindicat remarca en un comunicat que "la classe treballadora catalana viu una realitat insuportable construïda a base de llibertats i drets civils trepitjats, precarietat salvatge, repressió normalitzada a les empreses i al carrer i atacs a la llibertat d’expressió sindical o d’altra mena en un estat autoritari que és on més han retrocedit els salaris de tot Europa".

"No volem ni reformes laborals que ens esclavitzen la vida ni l’autoritarisme d’aquells que creuen que esclafaran els nostres drets", sentencia el sindicat a la nota.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) han anunciat a les xarxes socials que convoquen a una vaga general "a partit del 3 d'octubre". El sindicat denuncia que "durant les últimes dues setmanes, desenes de centres de treball han rebut la intervenció de diferents membres dels cossos policials" i considera que "s'estan vulnerant els drets fonamentals de llibertat ideològica, expressió, intimitat i integritat física".

stats